• De gestolen scooter werd, amateuristisch overgespoten, aangetroffen in de tuin van een woning in Ouderkerk aan den IJssel.
• De gestolen scooter werd, amateuristisch overgespoten, aangetroffen in de tuin van een woning in Ouderkerk aan den IJssel. Foto: Politie Rijnmond Oost

Scooterdieven aangehouden in Ouderkerk na bericht op social media

112 909 keer gelezen

KRIMPEN/OUDERKERK • De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee 14-jarige jongens aangehouden voor het stelen van een scooter in Krimpen aan den IJssel. De jongens hebben de diefstal bekend. 

De eigenaresse had haar scooter voor de deur van De Tuyter geparkeerd, maar was vergeten de sleutel uit het contact te halen. Toen bleek dat de scooter was gestolen, was de vrouw ten einde raad. Het was namelijk ook haar enige middel om nog enigszins mobiel te kunnen zijn.

Ze deed aangifte en plaatste een oproep op social media. Ze kreeg diverse tips binnen. Ook werd de naam genoemd van een 14-jarige Krimpenaar. Tevens kwam er informatie binnen dat de scooter snel zou worden overgespoten.

Verblijfplaats
Aan de hand van de verkregen informatie gingen agenten langs bij de woning van de jongen. Zijn ouders werden geïnformeerd over de mogelijke betrokkenheid van hun zoon bij de diefstal. Door zowel de ouders als de agenten werd vervolgens alles in het werk gesteld om zijn verblijfplaats te achterhalen. Dit deden de agenten niet alleen om hem aan te houden, maar juist ook om eventueel aan te tonen dat de scooter níet door hem was gestolen.

Het onderzoek naar de verblijfplaats van de minderjarige jongen leidde 's nacht om 01.35 uur naar Ouderkerk aan den IJssel. In de tuin van een woning troffen agenten de gestolen scooter aan. Deze bleek amateuristisch te zijn overgespoten. De jongen werd samen met een tweetal andere vriendjes aangetroffen.

De 14-jarige Krimpenaar bekende zelf de diefstal te hebben gepleegd, samen met één van zijn vriendjes. Deze eveneens 14-jarige jongen bleek ook in de woning aanwezig te zijn. Ook hij bekende de diefstal. Ze werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Capelle aan den IJssel.

De scooter is in beslag genomen. En de aangeefster sprong volgens de politie gat in de lucht toen bleek dat haar scooter was teruggevonden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden