Wethouder Neven: ‘Nieuwe afweging over tweede rotonde Stolwijk’

  •   751 keer gelezen

STOLWIJK • Wethouder Pieter Neven vindt dat de nieuwe raad, die in maart wordt gekozen, een besluit moet nemen over de aanleg van een tweede rotonde in Stolwijk: wordt het de Hortensialaan of de Koolwijkseweg? Dat zei hij zaterdagochtend op de radio bij RTV Krimpenerwaard.

Neven reageerde op de oproep van de ondernemers op het bedrijventerrein in Stolwijk, die stellen dat de verkeerssituatie op de kruising van de Koolwijkseweg met de provincialeweg N207 vraagt om ongelukken. Ze pleiten daarom voor de aanleg van een rotonde. "Er ontstaan wachtrijen van auto's die de weg op willen. Met een gewone auto is het soms al lastig, laat staan met een vrachtwagen, zeker als je richting Bergambacht wilt", vertelde transportondernemer Wim Zijderlaan een week eerder bij RTV Krimpenerwaard.

Gedeputeerde
Neven heeft een gesprek gevoerd met gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland over de situatie op de N207. "Hij staat één rotonde extra toe op het traject Gouda-Bergambacht. In het oude besluit van de gemeenteraad van Vlist werd daarvoor prioriteit gegeven aan de rotonde Hortensialaan. Daar was geld voor gereserveerd. Ik werd wethouder en heb dat verder onderzocht. Binnenkort wordt de raad daar per brief over geïnformeerd."

Neven vraagt zich af of het handig is om er uitgebreid over te discussiëren. "De overschrijding van het budget is een paar miljoen. Dan moet je een belangenafweging maken: wil je die rotonde echt in het hart van Stolwijk hebben, bij de Hortensiallaan, wat ook wel nadelen heeft voor de bewoners gezien de kruising met de Goudseweg, of gaan we kijken naar de Koolwijkseweg om daar een rotonde te maken?"

Er komen zeker geen twee rotondes bij, weet Neven stellig uit het gesprek met Vermeulen. Een volgend college moet wat betreft hem daarom een nieuwe afweging maken. "Financieel gezien is de Koolwijkseweg wat handiger dan de Hortenisialaan. Dat is gewoon zo."

Martijn Kuiler/RTV Krimpenerwaard

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }