Afbeelding
foto: Provincie Zuid-Holland

Mogelijk onbemande pendelbusjes bij opstapplaatsen R-net

Algemeen 827 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De gemeente Krimpenerwaard gaat in overleg met de provincie Zuid-Holland over een proef met onbemande pendelbusjes bij de opstappunten van R-net in de Krimpenerwaard. "Dat klinkt futuristisch, maar men is daar echt al mee bezig", zei wethouder Pieter Neven dinsdagavond in de commissievergadering Samenleving, Bestuur, Beheer en Verkeer.

Neven reageerde op vragen van D66'er Jeffrey van de Lagemaat. Die stelde de bereikbaarheid van de nieuwe haltes van R-net aan de orde. Van de Lagemaat: "Nu het R-net is ingevoerd, druppelen de klachten binnen. De bushaltes in Schoonhoven worden geblokkeerd door een overvloed aan fietsen."

Van de Lagemaat haalde in zijn betoog het interview aan dat Helmi Damen vrijdag gaf bij RTV Krimpenerwaard. De 74-jarige Schoonhovense beklaagde zich op de radio over de veranderde routes van lijnbussen in Schoonhoven. De bussen van R-net tussen Schoonhoven en Gouda rijden een korter traject door de zilverstad en stoppen alleen nog aan de provincialeweg. Damen: "Te gek voor woorden. Ik woon in Noord, loop met een stok en doe er bijna 25 minuten over om bij de provinciale weg te komen."

De Schoonhovense kwam in de radio-uitzending met de suggestie pendelbusjes te laten rijden, die de verschillende wijken in de zilverstad aandoen.

Wethouder Pieter Neven gaf in zijn reactie aan dat de bereikbaarheid van de haltes van R-net in de Krimpenerwaard de aandacht heeft. "Als alternatief is er de Belbus, soms de Buurtbus, medisch vervoer als het noodzakelijk is of de Groene Hart Hopper. Kortom, verschillende mogelijkheden om toch bij de halte te komen."

Neven sluit zich aan bij de suggestie van Damen. "We gaan in overleg met de provincie over een proef met onbemande pendelbusjes. Gekeken wordt of er bij de opstaphaltes van R-net iets dergelijks toegepast kan worden. We gaan toe naar een andere tijd met nieuwe mogelijkheden. Ik ben benieuwd naar de uitkomsten."

Martijn Kuiler/RTV Krimpenerwaard

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden