Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Beeld uit de film 'Ammerstol Vroeger en Nu'
• Beeld uit de film 'Ammerstol Vroeger en Nu' (Foto: Nico Hermenet )

Nieuwe film ‘Ammerstol Vroeger en Nu’ te zien in Het Gebouw

  •   keer gelezen

AMMERSTOL • Nico Hermenet heeft een film over Ammerstol gemaakt. Op de vrijdagen 12 en 19 januari wordt deze vertoond in Het Gebouw.


De inwoner van Reeuwijk kende Ammerstol weliswaar van naam, maar was er nog nooit geweest. "Ik heb de film gemaakt op verzoek van een vaste opdrachtgever, die uit Ammerstol komt. Ik ben een kijkje in het dorp gaan nemen en was positief verrast. Vooral de ligging aan de rivier met al het natuurschoon, maar ook de gemeenschapszin troffen me. Ammerstol doet zijn vroegere naam als 'rode dorp' eigenlijk nog steeds eer aan."

De filmmaker mixte oude beelden met zeer recente. "Ik ben in de historie van het dorp gedoken en kwam daarbij uiteraard bij de zalmvisserij uit. Daar begin ik de film mee: met het vertonen van oude foto's en ansichtkaarten. Maar al snel kom ik bij het heden uit, waarbij ik heb geprobeerd zoveel mogelijk aspecten te belichten en veel inwoners aan het woord te laten. Ook heb ik overzichtsbeelden met mijn drone gemaakt. Het levert volgens mij een unieke film op, die ruim anderhalf uur duurt."

De Reeuwijker bezocht afgelopen jaar ook veel evenementen en activiteiten in het dorp. "Van het schaatsen op de ijsbaan van IJsclub Vooruitgang tot de recente kerstmarkt. Ook ben ik tijdens een seniorenactiviteit in het H. Zanenhuis en op de basisschool geweest. Jong en oud worden belicht."

Wie de film wil zien, kan à 5 euro een kaartje kopen bij Het Gebouw of de Spar-supermarkt in Ammerstol. Aanvang beide avonden om 20.15 uur, zaal open om 19.30 uur. Nico Hermenet is dan ook present.

De trailer van de film is te zien op YouTube: 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier