• Patrick Roest na zijn goede 1.500 meter tijdens het OKT.
• Patrick Roest na zijn goede 1.500 meter tijdens het OKT. Foto: Stephan Tellier
update

Schaatser Patrick Roest alsnog naar Olympische Spelen

Sport 3.023 keer gelezen

HEERENVEEN/LEKKERKERK • Patrick Roest is door de selectiecommissie van de KNSB alsnog geselecteerd voor de Olympische Spelen.

De 22-jarige rijder van Team LottoNL-Jumbo werd knap derde op de 1500 meter, waardoor hij op plek veertien van de veelbesproken matrix stond. Dat bleek voldoende om te worden afgevaardigd naar de Olympische Spelen

"Dit is een grote verrassing", zegt hij zondagmiddag even nadat het goede nieuws naar buiten kwam. "Ik had het niet verwacht, zelfs niet na mijn derde plaats op de 1.500 meter. Vannacht sliep ik niet zo goed vanwege de spanning, maar dit is fantastisch natuurlijk."

Hij zag de bevestiging van zijn deelname aan de OS zondag even na 12.00 uur, via het twitteraccount van de NOS. "Daarna werd ik meteen door iedereen gefeliciteerd. Familie en vrienden zijn natuurlijk net als ik erg blij. Vanavond vier ik oud en nieuw met mijn familie in Lekkerkerk. Op dinsdag 2 januari heb ik meteen de presentatie van Team NL op Papendal. Daarna hervat ik de training in Heerenveen en richt ik mij op de eerstvolgende wereldbekerwedstrijd in Erfurt op 20 en 21 januari. Het EK in Kolomna sla ik over."

Otterspeer
Minder goed verging het Hein Otterspeer, die zowel op de 500 als de 1.000 meter ondanks een goede race afvaardiging naar de Olympische Spelen op een haar na miste. Na zijn wedstrijd op vrijdag werd de zwaar teleurgestelde Ouderkerker opgevangen door zijn familie.

'Twee keer op een paar honderdsten de kwalificatie gemist voor de Spelen. Niets anders dan heel erg teleurgesteld.. Bedankt voor de support', liet hij vervolgens via social media aan zijn volgers weten.

Tekort
Ook Erik Jan Kooiman redde het niet. De in Lekkerkerk woonachtige Ammerstollenaar kwam op de 5.000 meter met een dertiende plaats niet uit de verf. Op de tien kilometer ging het beter, maar met 15.01.53 kwam hij minder dan 3 seconden tekort voor een Olympisch ticket.

Debutant Joost van Dobbenburgh werd woensdag 18e op de 500 meter.

Vertegenwoordiger
De Krimpenerwaard heeft met Lekstreekschaatser Patrick Roest nu één vertegenwoordiger tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang, Zuid-Korea, van 9 tot 25 februari 2018.

Daarnaast zal Patrick ook starten op het WK Allround, dat plaatsvindt in het Olympisch stadion in Amsterdam op 9, 10 en 11 maart.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden