• De oliebollenkraam van Wesley Smit.
• De oliebollenkraam van Wesley Smit. Foto: Aangeleverd

Oliebollenkraam op Crimpenhof blijft dicht op oudejaarsdag

Algemeen 3.118 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De oliebollenkraam van Wesley Smit op winkelcentrum Crimpenhof blijft dicht op oudejaarsdag. Dit ondanks het verzoek van Stem van Krimpen aan het college van B en W om de verkoop van oliebollen toe te staan.   

Burgemeester Martijn Vroom wijst erop dat Smit nooit een verzoek heeft ingediend om deze zondag open te gaan. "Wesley heeft de vergunning gekregen die hij zelf heeft aangevraagd. Als hij de kalender had bekeken, wist hij 100 jaar geleden al dat 31 december 2017 op een zondag valt."

Vroom merkt nog op dat hij sowieso weinig kan met het verzoek van Stem van Krimpen. "Op een mailtje en persbericht opeens de vergunning aanpassen zou echt raar zijn. En ongepast."     

Volgens de vergunning mag de oliebollenkraam van Smit alleen tijdens toegestane winkelopeningstijden open, en dat is maandag tot en met zaterdag van 06.00 tot 22.00 uur. Dat Smit juist op de drukste dicht is, vindt fractievoorzitter Kirsten Jaarsma van Stem van Krimpen 'ontzettend balen' voor de jonge ondernemer. Net als voor de inwoners van Krimpen aan den IJssel "die nu een lekkere verse oliebol moeten missen." Daarom vroeg zij de burgemeester wat de opties zijn om de verkoop op de 31e december toch mogelijk te maken. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden