• Wendy Brokers (tweede van links) tijdens haar boekpresentatie eerder dit jaar.
• Wendy Brokers (tweede van links) tijdens haar boekpresentatie eerder dit jaar.

Wendy Brokers pakt door na succesvol debuut

Algemeen 694 keer gelezen

LOPIK • Voor Wendy Brokers wordt 2018 waarschijnlijk nog succesvoller dan afgelopen jaar. De Lopikse, die in februari haar debuutroman 'Geluk bij een Ongeluk' presenteerde, tekende vorige maand een contract bij een van de grootste uitgeverijen van Nederland.

"Ik wist niet hoe ik het had", blikt Wendy terug op het chatbericht via Facebook, waarin een vertegenwoordiger van De Boekerij de interesse kenbaar maakte. "Het is heel bijzonder dat je als schrijver benaderd wordt door een uitgeverij. Zij hebben over aanbod immers niet te klagen en worden bedolven onder de spontaan ingestuurde manuscripten, waarvan maar een heel klein percentage wordt uitgegeven."

Een dagelijks vervolgverhaal van Wendy op Facebook had de interesse gewekt van de uitgever. "Ik was eigenlijk op zoek naar een vorm van pr om mijn debuutboek 'Geluk bij een Ongeluk' onder de aandacht te houden. Ik kwam daarbij in contact met twee collega-schrijvers, die iedere dag op een vast tijdstip een verhaal postten op social media. Daar hadden ze veel succes mee onder een vaste schare lezers. Dat leek me ook wel wat en zo is 'Baguette met jam voor twee' ontstaan, een verhaal over een vrouw, die vanwege privéproblemen Nederland voor een camping in Zuid-Frankrijk verruilt."

Buffelen
Op 4 augustus schreef Wendy Brokers de eerste woorden van dit dagelijkse Facebook-vervolgverhaal. Ze ging hiermee een flinke verplichting aan. "Iedere dag, gedurende in totaal drieënhalve maand, moest ik nieuwe tekst hebben. De druk werd nog groter toen ik wist dat ook De Boekerij meelas. Het was buffelen, zeven dagen in de week", aldus de Lopikse, die zich met een drukke baan (kinderverpleegkundige) en gezin met opgroeiende kinderen toch al niet verveelt.

Wendy lachend: "Soms zeiden de kinderen: 'zit mamma nu alweer met de laptop op schoot?' Gelukkig weten ze dat schrijven mijn grote hobby is, waar ik inderdaad helemaal in op kan gaan."

En niet zonder succes dus, want met het zetten van haar handtekening legde Wendy Brokers zich voor enkele jaren vast aan De Boekerij. "Niet alleen dit verhaal komt volgend jaar in boekvorm uit, maar ook werk in de jaren daarna. Waarschijnlijk ga ik één boek per jaar schrijven. Daarnaast komt in het najaar van 2019 bij mijn huidige uitgeverij Tinteling Romance het vervolg van mijn debuutroman uit, dat ik nog moet schrijven, én volgend jaar een chicklit, een feelgood roman. Dat verhaal is op zich al klaar, maar ik moet er nog wel aan schaven."

En eigenlijk geniet Wendy nog na van het succes van haar debuutroman. "Er zijn er enkele honderden van verkocht en ook in de bibliotheek doet mijn boek het goed. Zeker niet slecht voor een beginnend schrijver. Met mijn contract bij De Boekerij zet ik nu een nieuwe stap. Ik kan me verder ontwikkelen en krijg de kans om in de keuken van een grote uitgeverij te kijken. Spannend allemaal!"

Robert van der Hek

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 15 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 17 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden