• V.l.n.r.: Fred Wink, Nicky Verspui, Hans Oosters en Frits Bruens.
• V.l.n.r.: Fred Wink, Nicky Verspui, Hans Oosters en Frits Bruens. Foto: Robert van der Hek

Voedselbank deelt extra uit met Kerst

Algemeen 1.102 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Cliënten van de Voedselbank IJssel en Lek krijgen een extraatje met Kerst. Naast een goedgevuld pakket werd vrijdag luxe ganzenborst en een kerststol uitgedeeld.

Voorzitter Hans Oosters en secretaris Frits Bruens zijn blij dat de Voedselbank dankzij sponsors met Kerst extra kan uitpakken. "Vanaf de start van Voedselbank IJssel en Lek eerder dit jaar worden we enorm ondersteund. Door particulieren, bedrijven en instellingen, zoals de kerken. Dat is hartverwarmend, zeker in deze periode rond Kerst waarin ook onze cliënten wel een extraatje kunnen gebruiken."

Het ganzenvlees is geschonken door Wildbeheereenheid Krimpenerwaard en hotel/restaurant De Arendshoeve. "We hebben afgelopen maand veel ganzen geschoten en willen ook mensen van de Voedselbank laten ervaren hoe bijzonder dit vlees is. Het gaat dan met name om de Canadese en Grauwe gans", vertelt Fred Wink namens de verenigde jagers.

Omdat ganzenvlees bereiden een secuur werkje is, nam chef-kok Nicky Verspui van De Arendshoeve dit op zich. "We hebben het vlees op klassieke wijze gerookt en vervolgens in dunne plakjes gesneden. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt in een salade, maar ook om zo te eten. De ganzenborst is zeker nog een maand houdbaar, want het is geseald."

Daarnaast kon de Voedselbank dankzij de Rabobank een kerststol in het wekelijkse pakket stoppen.

De circa tweehonderd pakketten werden vrijdag uitgedeeld in de Voedselbankcentra te Lekkerkerk, Schoonhoven en Stolwijk, dan wel aan huis afgeleverd.

Bruens: "Niet iedereen is in de gelegenheid om het af te komen halen, bijvoorbeeld omdat men niet over vervoer beschikt is. Dan geven we het thuis af."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden