• De winkeliers aan het Albert Plesmanplein.
• De winkeliers aan het Albert Plesmanplein. Foto: wijntjesfotografie.nl

Samenwerking aan het Albert Plesmanplein

Algemeen 2.064 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De winkeliers aan het Albert Plesmanplein in Schoonhoven-Noord bundelen de krachten om hun klanten nog beter te bedienen.

Bas Rechtuyt, eigenaar van de gelijknamige PLUS-supermarkt, die begin april de deuren opende van een gloednieuwe en grote vestiging aan het plein: "Vooraf hadden we bepaalde verwachtingen over onze verhuizing van de Bergambachterstraat naar de Adam van Vianenstraat. Deze zijn meer dan zijn uitgekomen. Het gaat boven verwachting; we zitten hier prima."

Met de komst van de nieuwe super besloten de ondernemers aan het Albert Plesmanplein de krachten te bundelen. "Dit plein heeft alles in zich: twee grote supermarkten aan beide zijden, met daartussen diverse vers- en speciaalzaken. De samenwerking heeft inmiddels geleid tot drie geslaagde acties tijdens de feestdagen", aldus Rechtuyt.

Voor de ondernemers is het geen reden om rustig achterover te leunen. Ze wachten met spanning af wanneer de grote opknapbeurt van start gaat, die het plein meer uitstraling moet geven. "Het plein oogt, ondanks een recente facelift, gedateerd. Vooral de kiosken zorgen voor een rommelige aanblik. Bij de gemeente wordt gewerkt aan een plan, dat oplossing biedt."

Project
Projectleider Jos Lansbergen kan dat bevestigen: "We zijn bezig met een plan voor het totale gebied, waarin ook het leegstaande schoolgebouw aan de Albert Plesmanstraat en het voormalige tankstation aan de Beneluxlaan worden betrokken. De gemeente is nu in onderhandeling met de Lidl over een nieuwe supermarkt, die in principe op de locatie van de voormalige basisschool is voorzien."

Ook over de kiosken wordt nagedacht. "De opties zijn het plaatsen van moderne kiosken of verplaatsing van de winkels die hierin gevestigd zijn naar de winkelstrip, die al dan niet uitgebreid wordt. Daarbij gaan we de vraag goed afstemmen op het aanbod. We bouwen niet voor leegstand."

Wat Lansbergen betreft kunnen de voorbereidingen voor een facelift eventueel volgend jaar worden gemaakt, waarna 2019 het jaar van de uitvoering kan worden. "Maar dan moeten we het allemaal wel eens worden met elkaar", waarschuwt hij. "Ook de omwonenden worden uiteraard bij de plannen betrokken."

Rechtuyt juicht de ontwikkelingen toe. "Het zou het winkelplein, maar vooral Schoonhoven-Noord enorm vooruit helpen."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden