• Scholen nemen de cheques in ontvangst.
• Scholen nemen de cheques in ontvangst. Foto: PR

Spaaractie Jumbo levert Krimpense scholen 6.400 euro op

Algemeen 498 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De 'Sparen voor je School' actie die de twee Jumbo supermarkten in Krimpen aan den IJssel hielden heeft 6.400 euro opgeleverd. Van het geld kunnen 11 basisscholen spel- en leermaterialen aanschaffen.

In de vergaderruimte van golfclub Crimpenerhout in Krimpen aan de Lek vond woensdag de feestelijke uitreiking plaats van de actie. Klanten die de afgelopen tijd boodschappen deden bij één van de Jumbo winkels (op winkelcentra De Korf en De Olm) konden punten sparen. Naar gelang het aantal gespaarde punten ontvingen de scholen een bedrag dat zij kunnen besteden aan spel- en leermaterialen.

Schoolpunten
In totaal werden er in Krimpen aan den IJssel maar liefst 128.000 schoolpunten toegewezen aan lokale basisscholen. Na afloop van de actie is het beschikbare budget op basis van het aantal toegewezen punten verdeeld over de basisscholen. Basisschool obs de Groeiplaneet uit Krimpen aan den IJssel ontving de meeste punten van klanten en haalde hiermee een bedrag op van 1.122 euro.

In totaal deden er negen scholen uit Krimpen aan den IJssel, één Ouderkerk aan den IJssel en één school uit Krimpen aan den Lek mee aan de actie. Uiteindelijk ontving elke school punten, wat inhoudt dat iedere school een bijdrage krijgt voor de aanschaf van spel- en leermaterialen.

Schoolplein
Basisschool Admiraal de Ruyterschool is zeer verheugd met het bedrag. "We vinden het fantastisch dat klanten van Jumbo, waaronder natuurlijk ook ouders en grootouders van onze kinderen, zo veel punten voor onze school hebben gespaard. Met dit bedrag kunnen we onder meer een leuke spullen voor ons schoolplein aanschaffen. Ik weet zeker dat onze kinderen daar ontzettend blij mee zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden