• Duel aan het net in de wedstrijd tussen VCH en Dosko 3.
• Duel aan het net in de wedstrijd tussen VCH en Dosko 3. Foto: wijntjesfotografie.nl

VCH bedwingt koploper Dosko; VC Krimpen nadert gevarenzone

Sport 589 keer gelezen

HAASTRECHT • Het herenteam van VCH moet nog enkele uitgestelde duels inhalen, maar heeft de achtervolging op koploper Dosko 3 ingezet.  Aangemoedigd door de 'harde kern' wonnen de Haastrechtse volleyballers in sportzaal Concordia met 3-1 (25-21, 25-12, 21-25, 25-17).

VCH-aanvoerder Stefan van der Vlist gaf na afloop aan dat het iets makkelijker ging dan verwacht. "Alleen in de derde set lieten we het even liggen."

Met name de snelle eerste tempo-aanvallen via spelverdeler Joost Bremmer en middenaanvaller Corné van der Pouw waren een plaag voor de opponent uit Stolwijk. Een knappe prestatie van VCH, zeker omdat het geen trainer heeft. De spelersgroep stelt zelf een trainingsprogramma op met wisselende leiding. "We hebben een krappe selectie, maar de spelers van het tweede springen steeds bij. Andersom lenen we er ook wel eens één van ons uit als zij iemand nodig hebben. Het is niet ideaal om zonder trainer het seizoen door te komen, maar we redden ons wel", aldus Van der Vlist.

VCH is een vriendenteam met vooral dertigers, die het leuk vinden om samen een balletje te slaan. "Gezelligheid gaat voor ambitie. Het niveau zou kunnen reiken tot eerste klas, maar dat is geen must", zegt voorzitter Rob de Ruiter, getooid met een blauw-witte VCH-shawl. Het damesteam heeft een jongere garde, maar wordt geteisterd door blessures. Zo is Kelly Stolwijk maanden uitgeschakeld vanwege een afgescheurde achillespees. Ze is meteen geopereerd.

Overig
In het laatste speelweekeinde van dit jaar verloor het herenteam van Thor in De Waard met 2-3 van nummer twee Punch. De ploeg uit Delft was vooral in de eerste en tweede set te sterk voor de Bergambachtenaren, die echter na 20-25 en 19-25 fel terug vochten. Na 25-22 en 25-16 leken de rollen omgedraaid, maar in de vijfde set kwam Thor toch tekort: 10-15.

Concurrent Dosko greep intussen de derde plek door Zovoc in Zoetermeer met 1-3 te verslaan. Dat gebeurde op een overtuigende manier. Dosko won tamelijk eenvoudig de eerste drie sets, maar liet daarna het bonuspunt liggen. Op 13 januari staat de klassieker Dosko-Thor op het programma. De volleyballers uit Stolwijk hebben nog iets goed te maken.

Voor de dames van Eetcafé 't Centrum/Thor was koploper VC Velden een maatje te groot. De 0-4 nederlaag tegen de aanstaande kampioen was echter geen schande. In de vierde set waren de volgelingen van trainer/coach Sieme Boom zelfs dicht bij winst, maar het werd uiteindelijk 24-26.

De heren van City Lens/Krimpen zijn in de eerste divisie de gevarenzone dicht genaderd na de 3-1 nederlaag tegen VV Utrecht. De heren van DOS wonnen in Oudewater met 1-3 van Jupiter en doen weer meer om de bovenste plaatsen.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden