Afbeelding
Foto: Stockfoto

Drietal aangehouden voor inbraak in hengelsportzaak in Schoonhoven

112 1.333 keer gelezen

SCHOONHOVEN/KRIMPEN A/D LEK • Drie mannen zijn vrijdag aangehouden voor een inbraak bij een hengelsportzaak aan de Voorhaven in Schoonhoven. 

De politie kreeg net voor drie uur 's nachts een melding dat er was ingebroken in de winkel. Een auto was via de dijk weggereden in de richting van Ammerstol/Bergambacht. Agenten zagen op de N478 een auto met hoge snelheid richting Lekkerkerk rijden. De automobilist negeerde stoptekens van de politie.

Hengels
Tijdens de achtervolging haalde de bestuurder levensgevaarlijke capriolen uit. Zo reed hij al op de Voorstraat met de auto tegen het verkeer in en raakte daarbij een lantaarnpaal. De auto remde hierdoor af, maar stopte niet. De snelheid werd hierna weer opgevoerd en agenten zagen dat de bijrijder goederen, naar later bleek hengels, uit het raam gooide. Op de Schuwacht in Lekkerkerk probeerde de bestuurder na een bocht door meerdere keren naar links te sturen de achtervolgende politiewagen van de dijk te rijden. In Krimpen aan de Lek stopte de auto plotseling en gingen twee inzittenden er rennend vandoor. Dit tweetal werd in eerste instantie niet meer aangetroffen.

Valse kentekenplaten
Op de achtergelaten auto bleken valse kentekenplaten te zitten die met tie-rips waren vastgemaakt op de originele kentekenplaten. Aan de hand van de tenaamgestelde konden later die ochtend alsnog twee verdachten in een woning in Krimpen aan de Lek worden aangehouden. Het gaat om een 19-jarige Rotterdammer en een 46-jarige man uit Krimpen aan de Lek. Een derde verdachte, een 27-jarige Rotterdammer, werd op de Jacob Catsstraat aangetroffen. Hij bleek buiten adem te zijn.

De politie doet verder onderzoek naar de inbraak waarbij de toegangsdeur met geweld was geforceerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden