• Voor Remco Mulders is er maar één club: Dilettant.
• Voor Remco Mulders is er maar één club: Dilettant. Foto: wijntjesfotografie.nl

Remco Mulders geniet weer van het spelletje

Sportt 476 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK • Er was een periode waarin je Remco Mulders met geen mogelijkheid tussen de lijnen kreeg. De nu 30-jarige spits van Dilettant was het plezier in voetbal helemaal verloren. Pas na drie seizoenen afwezigheid pakte hij voorzichtig de draad weer op.

"Dat is een goede beslissing geweest", zegt de glunderende aanvaller na de wedstrijd tegen Excelsior R, waarin Dilettant de eerste periodetitel greep. "Ik kan het voetbal nu niet meer missen. Daarvoor rijd ik zelfs diverse keren per week van Amsterdam naar Krimpen aan de Lek. Een uur en een kwartier heen en weer terug. Mijn vriendin woont in 'Mokum' en ik blijf er regelmatig slapen. Het is de bedoeling dat we gaan samenwonen, maar eerst wil ik mijn studie management & toerisme afronden. In Amsterdam barst het van de toeristen, dus daar ligt mijn toekomst. Maar ik wil zolang mogelijk bij Dilettant blijven spelen. Hier zitten mijn vrienden en heerst er een optimale sfeer. Dat heeft niet alleen met de klinkende resultaten te maken. Dilettant is echt een vriendenteam. Daarom zal ik niet snel voor een andere club kiezen."

Mulders voetbalt al vanaf de jongste jeugd bij de rood-witten. Onder trainer Michel van Noort brak hij tien jaar geleden door in de hoofdmacht. Hij viel toen op door kracht, conditie, techniek en souplesse en het was de vraag welke eersteklasser of hoofdklasser zich over hem zou ontfermen. Met Dilettant promoveerde hij naar de zondagse tweede klasse, maar van een verdere ontwikkeling was geen sprake. Mulders vond een voetballoopbaan niet bijster interessant. Het spelletje had prioriteit en daarin kreeg hij een 'voetbal burn-out'. Hij koos voor het uitgaansleven en ging stappen met vrienden. Op zondagmiddagen was hij niet meer okselfris en hij raakte z'n basisplek kwijt. Mulders verdween vervolgens letterlijk uit beeld.

Die tijd ligt alweer enkele jaren achter hem. De levenslust is teruggekeerd en de liefde doet hem goed. "Het zit allemaal mee. Ik heb m'n draai gevonden. Als 30-jarige ben je niet meer met je carrière bezig en valt de druk weg. Ik ben niet zo scherp als vroeger, maar ik voel me fit genoeg om als spits van waarde te kunnen zijn. Eigenlijk ben ik middenvelder, maar Mank zette me uit nood in de punt van de aanval. Ik moest wel even wennen aan die nieuwe positie, maar je leert om op het juiste moment de combinatie aan te gaan of in de diepte te duiken. Op deze wijze heb ik er dit seizoen acht ingeschopt. Daar ben ik best tevreden over."

Ook tegen Excelsior R schoot Mulders een bal feilloos in de rechterbovenhoek, maar toen had de scheidsrechter net gefloten voor buitenspel. "Die zat er lekker in, ja. Ik twijfel of ik buitenspel stond, maar daar heb ik nu toch niets meer aan. Ik kan me er niet druk om maken. Ik heb lol en het is fantastisch dat we als promovendus de periodetitel pakken. Dat had vooraf niemand verwacht."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 9 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 11 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden