• Nico Dullaart tijdens een eerdere editie van Alpe d'HuZes.
• Nico Dullaart tijdens een eerdere editie van Alpe d'HuZes.

Alpe d'HuZes-team Krimpenerwaard in de steigers

Algemeen 700 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Een initiatief van RTV Krimpenerwaard-verslaggever Nico Dullaart om een Krimpenerwaardteam samen te stellen voor de komende editie van Alpe d'HuZes heeft z'n vruchten afgeworpen. Inmiddels hebben zes fietsers en twee lopers uit de regio zich aangemeld. De inschrijving staat open tot 1 januari 2018.

"Na een informatieavond hebben de eerste enthousiaste belangstellenden hun interesse kenbaar gemaakt", vertelt Nico Dullaart. "Mooi, want hiermee is de Krimpenerwaard zichtbaar vertegenwoordigd tijdens dit jaarlijkse evenement om zoveel mogelijk keer de Alpe d'Huez op te fietsen dan wel wandelen voor KWF Kankerbestrijding. Ook zijn de eerste ideeën geopperd voor gezamenlijke acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Door de krachten te bundelen houden de deelnemers voldoende tijd over om te trainen."

Niet alle deelnemers zijn even geoefend. "Er is zelfs iemand bij die voor de eerste keer op een racefiets stapt. Petje af", aldus de initiatiefnemer.

Woensdag 6 december is er vanaf 20.00 uur een bijeenkomst in de studio van RTV Krimpenerwaard te Bergambacht (aan de Dijklaan), waar ook nieuwe belangstellenden vrijblijvend kunnen aanschuiven. "Tot 1 januari kunnen mensen zich inschrijven, daarna gaan we volle bak voor een mooi resultaat op zowel sportief als financieel vlak."

Alpe d'HuZes-team Krimpenerwaard wordt ondersteund door zowel RTV Krimpenerwaard als Het Kontakt.

Radio d'HuZes is in 2018 eveneens weer present. "Ook hiervoor hebben we inmiddels voldoende vrijwilligers kunnen vinden, voor zowel radio als televisie."

Voor Nico Dullaart wordt de 2018-editie, hoe symbolisch, de zesde keer dat hij namens Radio d'HuZes verslag doet van het evenement in de Franse Alpen. "Misschien een mooi moment om daarna de microfoon aan de wilgen te hangen?", vraagt de Bergambachtenaar zich hardop af. "Want hoe mooi ook om te doen, het hakt er ieder jaar behoorlijk in. Het zijn hele lange dagen. Hoe dan ook, die keuze is iets voor later datum. Eerst gaan we er alles aan doen om het eigen team klaar te stomen en langs de lijn volop verslag te doen, zodat de mensen thuis niets hoeven te missen van Alpe d'HuZes."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden