• Erik Jan Kooiman schaatste zondag in Thialf naar een nieuwe toptijd op de 5.000 meter in 6.17.14. Nooit eerder was hij zo snel op deze afstand.
• Erik Jan Kooiman schaatste zondag in Thialf naar een nieuwe toptijd op de 5.000 meter in 6.17.14. Nooit eerder was hij zo snel op deze afstand. Foto: Stephan Tellier

Erik Jan Kooiman nog nooit zo snel

Sportt 1.138 keer gelezen

HEERENVEEN/KRIMPENERWAARD • Tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen schaatste Erik Jan Kooiman zondag in een 'kolkend' Thialf naar een nieuwe toptijd van 6.17.14 op de 5.000 meter. Daarmee was hij nog nooit zo snel op deze afstand.

Met zijn nieuwe persoonlijk record werd hij vijfde in de uitslag. Sven Kramer pakte op onnavolgbare wijze de overwinning in 6.12.88.

Vrijdag schaatste Hein Otterspeer naar 35.01 seconden op de eerste 500 meter en werd daarmee negende. Zaterdag op zijn verjaardag ging het nog sneller en schaatste Hein naar de 5e plaats in 34,95 seconden. De Ouderkerker toont daarmee zijn goede vorm aan.

Beide schaatsers bereiden zich voor op de wereldbekerwedstrijd van komend weekend in het Noorse Stavanger. Daarna gaat de reis naar Calgary, waar de volgende wereldbekerwedstrijden plaatsvinden van 1 tot en met 3 december. 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden