Afbeelding

Lionsclub haalt 6.950 euro op voor stichting ‘Support Casper’

Algemeen 520 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Lionsclub Krimpenerwaard heeft zaterdagavond tijdens het Benefiet Muziekevent in Het Bastion te Schoonhoven een bedrag van 6.950 euro bij elkaar gebracht. Dit geld zal door de stichting 'Support Casper' worden besteed aan onderzoek naar alvleesklierkanker.

Tijdens de avond speelden Peter Dons, de band van VOF De Kunst en Saskia Dian tal van oude, bekende hits voor een sfeervolle en swingende zaal.

Baanbrekend
Elke dag sterven er in Nederland acht mensen aan alvleesklierkanker. Vaak overlijden patiënten binnen een jaar. Casper van Eijck doet met zijn team baanbrekend onderzoek naar nieuwe behandelmethoden om daarin verandering te brengen. Daar wil Lionsclub Krimpenerwaard hem bij helpen, niet in de laatste plaats omdat de afgelopen jaren enkele leden van de club aan deze ziekte overleden.

Voorzitter van de Lions Hans de Haij: "Het agressieve karakter van de ziekte heeft ons als club erg aangegrepen. Wij hebben dan ook met volle overtuiging gekozen voor de ondersteuning van Caspers werk. Al een jaar geleden is een commissie van onze club, onder leiding van René Rombout, gestart met de voorbereidingen van de avond. Dankzij de kaartverkoop, donaties van particulieren en de financiële ondersteuning van een groot aantal bedrijven in de regio kunnen we de stichting een duwtje in de rug geven."

Tijdens de avond gingen de muzikanten terug in de tijd. Peter Dons speelde met ondersteuning van de voltallige band van VOF de Kunst een keur aan oude hits. Saskia Dian, bekend van de tv-show Holland's got Talent, kreeg ook eveneens iedereen stil.

Kampioensshirt
Casper van Eijck is niet alleen hoogleraar chirurgie, maar ook de clubarts van voetbalclub Feyenoord. Tijdens de pauze van het concert konden daarom ook shirts en ballen met de handtekeningen van Feyenoordspelers door Lions-veilingmeester Ben van der Vlist worden geveild.

Een ander collectors item, waarmee de opbrengst van de avond werd opgekrikt, was het Nederlands Kampioensshirt van wielrenner Michael Boogerd.

Aan het eind van de avond kon een trotse president van de Lions, Hans de Haij, samen met commissievoorzitter René Rombout het eindbedrag van 6.950 euro bekendmaken. De cheque wordt volgende week in de Erasmus Universiteit overhandigd aan dr. Casper van Eijck.

Meer informatie: http://www.supportcasper.nl

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden