• Iris Slappendel.
• Iris Slappendel. Foto: United Health Care pro cycling team

Iris Slappendel ploegleider mannenploeg Delta Cycling Rotterdam

Sportt 854 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Iris Slappendel debuteert komend wielerseizoen als ploegleider van de continentale formatie Delta Cycling Rotterdam, waar dertien renners onder contract staan.

De Ouderkerkse sportvrouw stopte in 2016 als professioneel wielrenster bij de Amerikaanse ploeg UnitedHealthcare. Dit jaar kwam de oud-Nederlands kampioene onder meer in actie als wielercommentator voor Eurosport, zette zij haar wielerkledingmerk IRIS in de markt en deed ze op een door een studenten ontworpen ligfiets een aanval op het wereldsnelheidsrecord bij de vrouwen.

Ze gaat bij Delta Cycling jonge talentvolle beloften begeleiden op hun weg naar profrenner.

Op de website van de wielerploeg (http://www.deltacycling.cc) geeft Iris aan dat ze de ervaring die ze opdeed in het profpeloton wil meenemen in haar nieuwe functie als ploegleider en coach bij Delta Cycling Rotterdam. "Ik ben jarenlang wegkapitein geweest en naast dat je dan mede de tactiek bepaalt in de wedstrijden, vond ik het vooral erg leuk om jonge ploeggenoten bij de hand te nemen en te coachen. Zowel tijdens als naast de wedstrijden."

Slappendel vindt het vooral 'heel tof' om met zo'n groep jonge en talentvolle renners te werken. "Ik denk dat ik de renners kan begeleiden in het traject van beloftevolle renner naar het daadwerkelijk prof worden. Vooral op het vlak van persoonlijke ontwikkeling. Professioneel wielrenner zijn is meer dan hard kunnen fietsen. Ik ken de opofferingen die bij topsport komen kijken en de keuzes waar je als jonge sporter mee te maken krijgt. Hoewel het soms lijkt alsof de hele wereld om de racefiets draait, is het belangrijk om andere interesses te houden en te kunnen relativeren."

Teammanager Jim van den Berg kijkt uit naar de samenwerking met Iris Slappendel. "Iris maakt ons begeleidingsteam compleet. Ze is iemand die weet wat er voor nodig is om als een topsporter te trainen en leven."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden