• De prijswinnaars van het 15e Rabobank Sportgala.
• De prijswinnaars van het 15e Rabobank Sportgala. Foto: wijntjesfotografie.nl

Prijzen Rabobank Sportgala verdeeld

Sportt 1.302 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Twee schaatsers vormden het middelpunt van het 15e Rabobank Sportgala. Remco Schouten werd Sportman van het Jaar. Zijn STV Lekstreek-clubgenote Sascha van der Weide kreeg het predicaat 'Beste Sportvrouw'.

"Ik ga er nieuwe ijzers van kopen", doelde Sascha van der Weide op de cheque van 500 euro, die ze uit handen van special guest Gregory Sedoc ontving. "Ik vind het een grote eer dat er zoveel mensen op mij gestemd hebben."

Remco Schouten ontbrak op het sportfeest in de Lekkerkerkse sporthal De Bakwetering. Terwijl zijn naam werd omgeroepen reed hij zijn rondjes tijdens een landelijke marathonwedstrijd 200 kilometer verderop in Thialf. Sascha van der Weide ontving met veel plezier ook zijn prijs. "Remco zal er vast heel trots op zijn."

Het Sportgala werd geopend met een interactieve presentatie van Gregory Sedoc. De hordenloper van weleer nam de tweehonderd aanwezigen mee in een boeiend verhaal over zijn carrière en vertelde over de ups en downs, zijn sportieve successen en de mentale aspecten van achttien jaar topsport.

Vervolgens beklom hij het podium opnieuw om met collega-presentator Jan Timmer de regionale sporters te eren. Dat gebeurde in vijf categorieën.

Sportman van het Jaar Remco Schouten bleef de nummer twee Henk Ceelen (ook het voorbije seizoen weer succesvol als wielrenner) en PAC-atleet Yorben Ruiter ruimschoots voor. Sascha van der Weijden won nipt van de Lekkerkerkse motorcoureur Patricia Kok. Kort daarachter werd Lekstreek-schaatster Sandra Dekker derde.

Volleybalclub Voleco werd uitgroepen tot 'Sportvereniging van het Jaar'. Gymnastiekvereniging KDO Krimpen eindigde als tweede en vv Spirit werd derde.

Carla van Oostendorp, al jaren actief bij Slingerland Wedstrijdjudo als begeleidster van judoka's met autisme en ADHD, mag zich sportvrijwilliger van het Jaar noemen. Piet en Erica Mak (beiden al vele jaren actief voor vv Lekkerkerk) werden tweede, KDO's Alie de Groot behaalde het brons.

Sportploeg van het Jaar werd het beachvolleybalduo Elles Dambrink/Louise Bijlsma, beiden lid van Voleco en afgelopen jaar Nederlands Kampioen op het zand. De tweede plaats in deze categorie was voor het succesvolle eerste dameswaterpoloteam van BZC uit Bergambacht. VV Lekkerkerk zaterdag 1 werd derde.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden