• Marc en Stefan op de tribune in Nieuw-Lekkerland.
• Marc en Stefan op de tribune in Nieuw-Lekkerland.

Marc en Stefan op avontuur bij Nieuw-Lekkerland

Sport 711 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND/KRIMPENERWAARD • Middenvelder Stefan Bitter en centrale verdediger Marc Kruiper hebben nog geen seconde spijt van hun overstap naar Nieuw-Lekkerland.

Bij hun vorige clubs behoorden ze tot de beste spelers van de selectie. Daarom wekte de overstap van Stefan Bitter (Spirit) en Marc Kruiper (Schoonhoven) naar de eersteklasser in Nieuw-Lekkerland geen verbazing. Beiden hadden geen zin in een voetbalseizoen in de derde klasse. "We draaien nu mee op een hoger niveau. Dat past bij onze ambitie. Je wilt het allemaal wel eens meemaken tijdens je loopbaan", zeggen de Krimpenerwaardse talenten in koor.

Stefan Bitter (23) speelde tot nu toe alle wedstrijden mee. "Ik heb alleen tijdens de voorbereiding twee keer rust gekregen van de trainer. Het aanpassen ging vlot. Ik heb in de zomer flink getraind om conditioneel en fysiek meteen te kunnen aansluiten. Nieuw-Lekkerland heeft een leuke, jonge groep, die bereid is voor elkaar te werken. De sfeer is prima. De tiende plek is niet ons doel, maar je kan van een nieuwe groep niet meteen wonderen verwachten. In de eerste drie duels -tegen Feyenoord, Brielle en Deltasport- rekenden we niet op al teveel punten, maar tijdens de laatste reeks ging het beter. De komende duels tegen SHO, Nieuwenhoorn en DCV zullen aangeven waar we staan."

Marc Kruiper (25) deed in de voorbereiding mee tegen Nivo Sparta en Papendrecht, maar raakte tijdens het bekerduel met Hardinxveld geblesseerd aan zijn knie. "Na een maand revalideren heb ik eerst twee keer met het tweede elftal meegedaan om weer ritme te krijgen. Het duel tegen Bruse Boys betekende dus mijn competitiedebuut. Ik was niet ontevreden over mijn inbreng. Ik won veel luchtduels en bleef geconcentreerd spelen. Daarmee hoop ik een basisplaats te kunnen bemachtigen."

De boomlange Schoonhovenaar meent dat Nieuw-Lekkerland zal moeten buffelen om andere eersteklassers af te troeven. "Diverse tegenstanders hebben een hoger budget en beschikken over kwalitatief betere spelers. Wij zijn nog niet in staat om zelf het spel te maken en spelen voornamelijk op de counter."

De 'transfer' is hem goed bevallen. "Nieuw-Lekkerland is een gemoedelijke club waar naast presteren ook gezelligheid heerst. Ik heb mijn hele leven bij Schoonhoven gevoetbald. Ik heb geen heimwee, maar ik denk geregeld terug aan mijn jaren bij VVS. Ik volg de resultaten op de voet. Met een aantal jongens heb ik nog contact en daarnaast speelt mijn broer Tom in het eerste elftal."

Bitter krijgt veel voldoening van de wedstrijden tegen topamateurs. "Het is jammer dat ik de streekderby's in de derde klasse mis, maar hier heb ik voor gekozen. Spirit zal altijd mijn club blijven, maar eerst wil ik zien hoever ik kan reiken."

Beiden hebben het naar hun zin, maar noemen toch enkele verbeterpunten. Stefan Bitter: "Het eerste veld is aan vervanging toe. Ik denk dat een nieuw kunstgrasveld zal bijdragen aan betere prestaties."

Marc Kruiper vindt het ontbreken van presentatiekleding een minpunt. "Het straalt toch iets uit als je allemaal in dezelfde outfit verschijnt. Daar wordt overigens aan gewerkt. Misschien kan dan meteen het wedstrijdtenue worden vervangen. Dat heeft ook z'n beste tijd gehad."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Maureen vindt het leuk om te acteren en presenteren en kinderen daarmee iets te leren.
Waarom de Schoonhovense juf Maureen acteert voor Slimclips, en waarom dat slim is Nieuws 16 uur geleden
• Marjan Tromp, voorzitter van PCOB Krimpen en omstreken.
PCOB en ANBO Krimpen e.o samen verder: 'krachtige stem laten horen' Nieuws 22 uur geleden
• Breekbaar en vergankelijk.
Kunstzinnig drieluik in De Hoge Vierschaar Schoonhoven: 'Contrast in Harmonie' Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden