• Impressietekening van het plan.
• Impressietekening van het plan.

Veel belangstelling voor Centrumplan Cabauw

Algemeen 750 keer gelezen

CABAUW • Zo'n negentig belangstellenden kwamen afgelopen week af op de presentatie van het centrumplan in Cabauw.

Op de locatie van de oude Gerardus Majellaschool en het schoolplein worden zes eengezinswoningen en tien levensloopbestendige appartementen gebouwd.

"Er is voor ieder wat wils", verzekert Dick Nederend namens het bestuur van Samen Sterk Cabauw, dat (belangeloos) initiatiefnemer van het plan is. De prijzen variëren van 150.000 tot 265.000 euro.

Bewoners van Cabauw krijgen voorrang. Zij kunnen tot 22 november hun voorkeur aangeven. Loting moet daarbij eventueel de doorslag geven.

Het wordt sowieso een lokaal feestje, want de bouwer is Van Baaren Aannemers uit Cabauw. "Het plan is zorgvuldig met omwonenden afgestemd, waardoor er wijzigingen hebben plaatsgevonden ten opzichte van de oorspronkelijke opzet", meldt Nederend. "Zo is onder andere de hoogte van het bouwplan aangepast."

De speeltuin en het trapveld worden verplaatst, waarbij tijdens de bouw wordt bekeken of eventueel een deel van de huidige speeltuin opengehouden kan worden.

Op zaterdag 11 november neemt Cabauw met het eindfeest 'Gerardus Vaarwella' afscheid van de oude school, waarna het gebouw wordt gesloopt en de bouw kan beginnen.

"We zijn sinds 2013 bezig met dit project en zijn blij dat we hiermee voldoende draagvlak hebben kunnen creëren", blikt Nederend tevreden terug. "Het zorgt voor de gewenste nieuwbouw en geeft het hart van het dorp een mooie facelift."

Meer informatie over de woningen is verkrijgbaar bij Schep Makelaardij in Schoonhoven.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden