• Opperste concentratie in De Pannekoe.
• Opperste concentratie in De Pannekoe. Foto: wijntjesfotografie.nl

John van Baarle wint schaakkampioenschap van de Krimpenerwaard

Sport 595 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Schaker John van Baarle van Het Zwarte Paard uit Schiedam is de nieuwe kampioen van de Krimpenerwaard.

Hij won in restaurant De Pannekoe met overmacht het gecombineerde snelschaakkampioenschap en behaalde 8,5 punten uit 10 partijen.

De Schiedamse schaker, die in een ver verleden tot de nationale top behoorde, ontving de Henk Verver-trofee, genoemd naar de oud-voorzitter van SV Krimpen. Kevin Nguyen, die vorig jaar voor SV Krimpen uitkwam, eindigde met 8 punten als tweede. Beste speler van Krimpense bodem was Arne Pols met 7 punten. Hij deelde de vierde en vijfde plaats.

Het evenement werd voor de tweede keer gehouden en wint aan populariteit. De formule telt twee wedstrijdvormen: vijf ronden met 15 minuten per partij en vijf ronden met 3 minuten en 2 seconden per partij. Daarbij gaat het om snel rekenen.

De organisatie had ook een invitatiegroep opgetuigd met regionale toppers als Erik van den Doel, Liam Vrolijk, Rick Lahaye, Peter Ypma, Stefan Tabak en Harold van Dijk. Daarin was grootmeester Erik van den Doel de sterkste met 8 punten, ook al moest hij Liam Vrolijk naast zich dulden. Van den Doel scoorde echter meer punten tegen sterkere tegenstanders en mocht de hoofdprijs van 300 euro mee naar huis nemen. Harold van Dijk, de Krimpense favoriet, werd derde en zag dat resultaat beloond met 100 euro.

De derde groep bestond uit jeugdteams met zeer talentvolle spelers. Leiderdorp, Voorschoten, De Klimop, Promotie Zoetermeer en RSR Ivoren Toren waren van de partij. Promotie bleek over de sterkste zenuwen te beschikken en won de vijfkamp.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden