Afbeelding

Marcel Dekker boekt spectaculaire zege

Sport 362 keer gelezen

VENRAY/KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Marcel Dekker heeft op Raceway Venray wederom succes geboekt in de LMV8 klasse. De Krimpenaar was met zijn Chevrolet Camaro V8 de smaakmaker tijdens de regenachtige Finaleraces. Waar het grootste deel van de coureurs koos voor regenbanden, waagde Dekker de gok en monteerde de profielloze slicks waarop hij spectaculair naar de zege reed.

"Een mooie afsluiting van een zéér positief seizoen. Toen ik tijdens het derde raceweekend als gastrijder instapte in deze snelle klasse had ik nooit verwacht dat ik meteen mee kon strijden om de prijzen. Dus het seizoen afsluiten met alweer mijn vijfde podiumplaats is natuurlijk prachtig", aldus de Krimpense coureur.

De tweede manche was het spektakelstuk van de dag. De baan droogde al steeds meer op, waardoor het opwarmen van de banden erg belangrijk was. Marcel Dekker pakte vanaf de voorlaatste startrij op zijn slicks de één na de andere coureur en streed al snel om de podiumplaatsen met Barry Maessen en Nick Aerts. Beide rijders zagen Dekker steeds groter in de spiegels komen en moesten dan ook alle zeilen bijzetten.

"Ik reed wel tien ronden deur aan deur met Nick Aerts in zijn Ascar. Dit type auto is iets sneller op de rechte stukken, waardoor ik er niet omheen kwam. Met nog drie ronden te gaan zag ik een klein gaatje en dook erin. Mijn auto gleed echter naar buiten over het natte asfalt waardoor ik in aanraking kwam met de auto van Aerts en alleen met een flinke 'drift' de auto op het asfalt kon houden. Dat was écht even spannend."

Het drietal bleef tot aan de finishvlag met elkaar in gevecht en uiteindelijk was het Marcel Dekker die de overwinning binnensleepte voor Aerts en Maessen. "Deze was écht lekker", aldus de dolgelukkige Krimpenaar.

Over het hele raceweekend scoorde Marcel Dekker de tweede plaats in het dagklassement. "Ik ben als vierde in het kampioenschap geëindigd. Een prima prestatie volgens mij, zeker als je bedenkt dat ik de eerste twee weekenden heb overgeslagen. Ik heb mijn draai in de LMV8 serie snel gevonden en behoor inmiddels tot de snelsten op de baan. Ik hoop dan ook dat ik deze winter het benodigde budget bij elkaar kan vinden om volgend jaar een heel seizoen LMV8 te rijden. Dan gaan we zeker strijden om het kampioenschap."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden