• Het Koudasfaltterrein tijdens de onlangs gehouden open dag.
• Het Koudasfaltterrein tijdens de onlangs gehouden open dag.

Stichting Goudasfalt wil doorpakken

Algemeen 386 keer gelezen

GOUDA/KRIMPENERWAARD • Stichting Goudasfalt krijgt in ieder geval tot 22 februari 2022 de tijd om haar plannen voor het Koudasfalterrein vorm te geven.

Het college van B&W van Gouda besloot onlangs de samenwerkings- en huurovereenkomst met de stichting met twee jaar extra te verlengen. Goudasfalt-woordvoerder Peterpaul Kloosterman is blij met dit 'hoogtepunt'. "Het geeft niet alleen ons vertrouwen, maar ook ondernemers die zich willen vestigen op het terrein. Vijf jaar is een mooie periode om te ondervinden of een bedrijf levensvatbaar is."

De eerste bedrijven zijn al actief op het voormalige bedrijfsterrein van Koudasfalt. "Er zit al een bierbrouwerijtje, kunstenaar, maker van robuuste banken, upclyclebedrijf, een afhaalpunt van Rechtstreex (streekproducten) en de scouting. Enkele andere bedrijven twijfelden nog, maar krijgen nu door het besluit van burgemeester en wethouders meer zekerheid."

Stichting Goudasfalt, voortgekomen uit een burgerinitiatief dat Peterpaul met een aantal gelijkgestemden opzette, heeft grote plannen met het Koudasfaltterrein aan de Hollandsche IJssel. Het stukje Gouda in de Krimpenerwaard moet binnen enkele jaren ruimte bieden aan kleinschalige bedrijvigheid, wonen en recreatie. Kloosterman: "We hebben de afgelopen jaren veel werk achter de schermen verricht. Nu worden de eerste resultaten op het terrein zichtbaar."

Komend voorjaar wordt een stadsstrand met paviljoen gerealiseerd. Ook zullen dan de eerste opbrengsten van de stadsmoestuin worden geoogst, waarvoor de voorbereidingen onlangs in gang zijn gezet. Andere ideeën staan nog even in wacht. "Voor het te realiseren 'klimhotel' zoeken we bijvoorbeeld nog een geïnteresseerde partij, het toeristisch overstappunt (TOP) moet nog worden gerealiseerd en voor de tiny houses en historische schepen hebben we nog geen vergunning. Die laatste optie moet nog worden geformaliseerd in het bestemmingsplan", aldus het bevlogen Goudasfalt-bestuurslid.

De verbinding met de Krimpenerwaard komt langzaam maar zeker op gang, meldt Kloosterman tot besluit: "Met wethouder Dilia Blok hebben we een uitgebreid gesprek gehad. Zij was zeer enthousiast. Ook op onze social media krijgen we veel bijval vanuit de Krimpenerwaard. Dit merken we helaas nog niet in het vrijwilligersbestand. Van de tweehonderd mensen die ons regelmatig een handje helpen, komt het leeuwendeel uit Gouda."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden