• Plezier staat ook bij de allerjongste jeugd centraal.
• Plezier staat ook bij de allerjongste jeugd centraal.

DCV-mini's spelen Champions League

Sport 666 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Voetbalvereniging DCV geeft de allerjongste jeugd alle ruimte. Sterker nog, de mini's werken op zaterdagochtend een heuse Champions League af.

"Plezier in de sport staat ook bij de jeugd van 4 tot 6 jaar centraal", meldt coördinator René Gerlach. "Neemt niet weg dat we deze categorie zeer serieus nemen. Zo werken ze op de woensdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur aan hun techniek onder leiding van Ronald van de Wende. Hij koos er na zijn periode als jeugdtrainer bij Excelsior voor om hoofdtrainer te worden bij de DCV-mini's."

Hij wordt daarbij gesteund door enkele andere trainers, die allemaal selectievoetbal gespeeld hebben of nog spelen. "Hiermee staat er een kundig team op het veld om de trainingen in goede banen te leiden", weet René Gerlach. "Dat is geen overbodige luxe, want de opkomst is met soms meer dan dertig spelertjes groot. De training bestaat uit een aantal oefeningen van maximaal 10 minuten, die regelmatig herhaald worden zodat de spelers ze herkennen en de trainers de vorderingen kunnen bijhouden. De training wordt traditiegetrouw afgesloten met een strafschoppenreeks op een van de trainers."

Op de vroege zaterdagmorgen, als de dauw nog op het veld ligt en de koffiepot in de kantine staat te pruttelen, worden de eerste voorbereidingen getroffen voor de DCV Champions League. Niet op één of ander achterafveld, maar op het hoofdveld. René Gerlach: "Onder anderen oud-eerste elftalspeler Tim van Diejie zorgt voor de begeleiding."

De teams bestaan uit maximaal vier spelers. "Omdat de totale groep vrij groot is, kunnen de spelers ook op leeftijd en fysieke kwaliteiten ingedeeld worden. Hierdoor spelen de teams gelijkwaardige wedstrijden tegen elkaar. De DCV-Champions League wordt traditiegetrouw afgesloten met een foto, waarbij de spelers samen met 'de Cup met de grote oren' op de foto gaan."

Jongens en meisjes tussen de 4 en 6 jaar die ook willen meevoetballen, zijn iedere woensdagavond vanaf 18.00 uur welkom bij DCV. "Zij mogen de eerste paar keer vrijblijvend mee trainen. De kans is echter groot dat zij vervolgens ook op zaterdag hun wedstrijdjes willen voetballen."

Meer informatie bij Lisa Anakotta (anakottal@gmail.com) of DCV (nieuweleden@dcvkrimpen.nl)

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 16 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 18 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden