Afbeelding

PvdA: 'waardebonnen ongewenst'

Algemeen 633 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De PvdA heeft schriftelijke vragen gesteld over de waardebonnen (vouchers) die de gemeente Krimpenerwaard beschikbaar stelt aan gezinnen met een laag inkomen met kinderen tussen 0 en 18 jaar. De fractie is voorstander van een bijdrage in natura.

De PvdA meent dat het geld dat het Rijk beschikbaar heeft gesteld, niet wordt besteed zoals zou moeten. De gemeente Krimpenerwaard ontvangt jaarlijks 176.000 euro vanuit Den Haag als uitkering om armoede onder kinderen te bestrijden door iets extra's in natura te verstrekken.

Het gemeentelijk initiatief met waardebonnen biedt de aanvragers veel keuzevrijheid, beaamt fractievoorzitter Marije Willems. "Dat is prettig, maar het helpt niet om armoede onder kinderen structureel te bestrijden. En hoe wordt gecontroleerd dat de doelgroep bereikt wordt? Wellicht komen de vouchers binnen het gezin niet ten goede aan kinderen."

Bestuurslid Leo Mudde vult aan: "Liever zien wij dat de gemeente het lidmaatschap van een bibliotheek of sportvereniging betaalt om alle kinderen de kans te geven mee te doen. Het geld dat gemeenten hiervoor hebben gekregen van het rijk moet 'in natura' worden uitgekeerd en dus niet in waardebonnen."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De onthulling van het herdenkingsbord.
Burgemeester onthult herdenkingsbord oorlogsslachtoffers Schoonhoven Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
(Tijdelijke) opvang 20 statushouders in Hotel De Witte Brug Lekkerkerk Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Krimpense steun voor fatbike-uitsluiting bij verkeersexamen Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden