• De jubilerende IJsselmannen.
• De jubilerende IJsselmannen.

IJsselmannen jubileren met gala-avonden

Algemeen 757 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Overal waar ze komen trekken ze volle zalen. Shantykoor De IJsselmannen is al vijftien jaar een fenomeen.

Waar het geheim in zit? "Waarschijnlijk in het feit dat de mensen aan de optredens veel plezier beleven en wij er een aansprekend repertoire op na houden", probeert voorzitter Cees MInderhoud een verklaring voor het aanhoudende succes van De IJsselmannen te formuleren. "Ons verhaal is simpel: we zijn tachtig mannen die graag zingen en het leuk vinden om dat met andere mensen te delen. Gewoon ouderwets gezellig. De groep is hecht en gelijkgestemd. Er zit geen enkele zeikerd tussen."

Jan den Boer en Cees Minderhoud zijn al vanaf de oprichting lid van De IJsselmannen. "De vereniging is min of meer voortgekomen uit het Seniorenconvent in Ouderkerk,", vertelt Jan den Boer. "Op een gegeven moment kwam naar voren dat het misschien leuk was een shantykoor op te richten. Binnen de kortste keren waren er tientallen aanmeldingen. Zo ontstond De IJsselmannen. Momenteel zijn we tachtig man sterk, uit de hele Krimpenerwaard. Om mee te zingen hoef je geen topstem te hebben, maar het moet natuurlijk ook niet zo zijn dat je er helemaal niets van kunt. In dat geval adviseren we je om een andere hobby te zoeken."

Een uiterst belangrijke factor binnen De IJsselmannen is muzikaal leider/dirigent Wim van Wijngaarden. De energieke zeventiger wordt bewierookt door zijn koorvrienden. "Een groot deel van het succes van De IJsselmannen is aan Willem te danken. Zijn bevlogenheid en uitstraling zijn groot. Hij begon hier achter de grote trom en werd op een gegeven moment dirigent toen de vorige vertrok. Wim is een pure autodidact, maar wel een hele goeie!"

Het 15-jarig bestaan vieren de IJsselmannen dit weekend met een feestavond voor de leden en hun vrouwen.

Daarnaast staan er enkele gala-optredens op het programma. "Compleet met nieuw repertoire en een musical waarin we terugblikken op ons derde lustrum."

De gala-avonden vinden op 15 en 16 december en op 20 januari plaats in De Drie Maenen in 'thuishaven' Ouderkerk. "Wellicht organiseren we ook nog een vierde avond", zegt Cees Minderhoud. "Maar dat is uiteraard afhankelijk van de kaartverkoop van de eerste drie concerten."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden