• Sylvia v/d Waal was namens Thor sterk aan het net.
• Sylvia v/d Waal was namens Thor sterk aan het net. Foto: wijntjesfotografie.nl

Thor-dames strijdend ten onder; Krimpen in eigen huis geklopt

Sport 456 keer gelezen

REGIO  • Eetcafé 't Centrum/Thor kon ook het derde competitieduel niet naar zich toe trekken.

Hoewel de Bergambachtse volleybalsters voor ieder punt knokten, beschikte Volley Meerkerk over meer routine en zegevierde met 2-3. De setstanden waren 26-28, 25-17, 28-26, 20-25 en 10-15.

Het duel werd vooral beslist door de passers. Volley Meerkerk was iets stabieler in de verwerking van de service. Thor-trainer Sieme Boom had ten opzichte van vorige week Sylvia van der Waal-Slieker een andere positie gegeven en zette Mandy Schalkwijk in als libero. Hij wilde daarmee meer aanvalskracht en sluwheid aan het net. Van der Waal heeft bij Voorburg en Sliedrecht Sport ervaring op een hoger niveau opgedaan en zocht inderdaad steeds naar de beste oplossing. Daarentegen was de pass kwetsbaar, ook al doorstond Mandy Schalkwijk de eerste services prima. Niettemin moet het team van Boom en Vogelzang nog steeds wennen aan de nieuwe samenstelling. Met drie speelsters die voorheen in de eerste klasse acteerden, moet Thor houden met pieken en dalen.

In de eerste set gaf de thuisclub net als vorige week tegen Spivo een voorsprong weg op een cruciale stand: 26-28. Dat werd gecompenseerd met een karaktervolle tweede set waarin Thor op gang kwam bij 15-15 en vervolgens met 25-17 de gelijkmaker scoorde. In de derde set leek het mis te gaan, maar bij 19-23 werd Meerkerk met vereende krachten met 28-26 teruggewezen. Daarmee had Thor echter z'n kruit verschoten. De bezoekers beukten in de vierde set naar 20-25 en waren daarna niet meer stuiten: 10-15.

Overige uitslagen
Het gebeurt niet vaak dat het herenteam van City Lens/Krimpen klop krijgt in sporthal De Boog, maar zaterdagmiddag waren de reserves van Sliedrecht Sport te sterk. Het werd 2-3 via de setstanden 25-17, 22-25, 25-18, 16-25 en 12-15. VCK staat door de resultaat op de tiende plaats in de eerste divisie B.

Ook de heren van Voleco uit Ouderkerk aan den IJssel moeten hun draai nog vinden. Zij gingen met 3-1 onderuit tegen VCK 2. Pas na drie verloren sets wist Voleco een set te winnen. Daarmee redden ze nog een punt.

De dames van DOS hadden geen schijn van kans tegen Irene en verloren in sporthal De Meent met 0-4.

De heren van Thor doen het goed in de promotieklasse. Door de toch wel moeizame 2-3 overwinning op VCS in Sassenheim nemen de Bergambachtenaren de koppositie in. Thor kwam kreunend en steunend op gang. In de eerste moesten ze een 25-13 nederlaag wegslikken. Daarna hervonden zij zich en ontstond er een gelijkopgaande wedstrijd. In de vijfde set was Thor net iets sterker: 12-15.

In dezelfde klasse behaalde Dosko z'n eerste zege door Kratos '08 met 3-1 te verslaan.

De dames van Voleco versloegen DVO met 2-3.

Ook de Krimpense dames bleven aan de goede kant van de score. City Bril/Krimpen stuurde RVC/Libanon 3 met 3-1 terug naar Rotterdam.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden