• De deelnemers aan de summer school.
• De deelnemers aan de summer school.

Certificaat voor cursisten summerschool lokale politiek

Algemeen 308 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Ruim dertig inwoners van de gemeente Krimpenerwaard namen deze zomer een kijkje achter de schermen van de lokale politiek. Voorafgaand aan de raadsvergadering van vorige week dinsdag kregen deze deelnemers aan de Summer School een certificaat uit handen van burgemeester Roel Cazemier.

De cursus, die was bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn, werd voor de eerste keer georganiseerd en aangeboden door de griffie van de gemeenteraad Krimpenerwaard. Burgemeester Cazemier sprak van een uniek initiatief.

In de laatste twee weken van augustus stonden er drie bijeenkomsten op het programma, waarbij de cursisten de kneepjes van het vak van een lokale politicus zijn bijgebracht. Daarbij is stilgestaan bij de plaats van de gemeente in het landelijke en provinciale bestuurlijke en politieke bestel. Verder organiseerde RTV Krimpenerwaard een mediatraining hoe de deelnemers hun standpunten het best naar voren konden brengen. Gastdocenten gaven presentaties, de deelnemers ontmoetten wethouders en raadsleden om ervaringen uit de praktijk aan te horen en gingen op speeddate met de fracties uit de gemeenteraad.

Een deel van de groep heeft nu concrete plannen om de politiek in te gaan. Dat een politieke carrière snel kan gaan bewees cursist Jan Haagsma, die in de raadsvergadering van dinsdag direct werd benoemd als commissielid voor Pro Krimpenerwaard. Een aantal deelnemers is lid geworden van een politieke partij of gaat eerst een bijeenkomst van een politieke partij/fractie van zijn of haar voorkeur bijwonen.

De geslaagde cursisten namen na een uitleg over de raadsagenda plaats op de publieke tribune om te ervaren hoe het er in de praktijk in de gemeenteraad aan toegaat. Het werd een lange zit, gelet op de ruim 4,5 uur durende raadsvergadering tot ver na middernacht.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 7 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 9 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden