• Trots op het kampioenschap.
• Trots op het kampioenschap.

Arjan van der Eijk bakt lekkerste amandelspeculaasjes

Algemeen 584 keer gelezen

HAASTRECHT • De amandel speculaasjes van Arjan van der Eijk De Echte Bakker zijn tijdens een vakwedstrijd voor ambachtelijke (banket)bakkers uitgeroepen tot de lekkerste van de provincie Zuid-Holland.

In het Congrescentrum Nieuwegein werden maar liefst 286 ambachtelijke bakkersproducten gekeurd door een vakjury en een consumentenpanel. Deze wezen per provincie een winnaar aan in de categorieën gevuld speculaas, speculaas met amandelen en speculaas zonder amandelen. De amandelspeculaasjes van Arjan van der Eijk De Echte Bakker kregen het hoogste gemiddelde cijfer met een 8,45 en dus zijn zij de beste bakker van 'Amandel Speculaasjes van Zuid-Holland 2017'.

Naast smaak werd er door de vakjury ook gekeken naar vorm, model, kleur, bakaard, brosheid en aroma. De consumentenjury weegt naast smaak ook punten als uiterlijk, verpakking, uitstraling en de verkoopprijs mee.

Met de nodige trots werd de award door de Arjan van der Eijk in ontvangst genomen. Als bakker is hij samen met zijn team verantwoordelijk voor alle producten in de winkel en dus ook voor speculaasproducten die ter keuring werden aangeboden.

Hij reageert: "Meedoen aan wedstrijden is altijd spannend. Van de vakjury weet je ongeveer waar ze op letten, dat zijn net zulke vakmensen als wij. Van een consumentenpanel weet je minder goed wat je kan verwachten. Plus dat er natuurlijk nog een groot aantal collega-bakkers hun best doen om een winnend product in te leveren. Het niveau was dit jaar erg hoog, heb ik begrepen. Wij zijn dan ook enorm trots op het kampioenschap."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De onthulling van het herdenkingsbord.
Burgemeester onthult herdenkingsbord oorlogsslachtoffers Schoonhoven Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
(Tijdelijke) opvang 20 statushouders in Hotel De Witte Brug Lekkerkerk Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Krimpense steun voor fatbike-uitsluiting bij verkeersexamen Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden