• Gouderak-doelman Stef Hogendoorn verricht een van zijn vele reddingen.
• Gouderak-doelman Stef Hogendoorn verricht een van zijn vele reddingen. Foto: wijntjesfotografie.nl

Haastrecht speelt met Gouderak

Sport 506 keer gelezen

HAASTRECHT/GOUDERAK • Haastrecht versloeg zondagmiddag Gouderak met maar liefst 10-0. Gouderak-doelman Stef Hogendoorn, die met fraaie reddingen nog erger voorkwam, baalde als een stekker na afloop.

Met de snelle opkomende vleugelverdedigers Robert Dongelmans en Niels Mulder liet de thuisclub vanaf de eerste minuut blijken voor een hoge score te gaan. Gouderak kon de bal nauwelijks in bezit houden en werd ver op eigen helft teruggedrongen.

Mark Nap opende de score en het Haastrechtse publiek verheugde zich op nog meer goals, want de gasten waren geen partij. Nadat Jelle van Zijl een kans op de gelijkmaker niet benutte, was het afgelopen met de Gouderakse dadendrang. Niels Mulder benutte een strafschop en bracht zodoende de marge op twee. Kort daarvoor had Nick van Ommen Kelvin Poot binnen de zestien naar de grond getrokken. Scheidsrechter De Bruin uit Nootdorp gaf de boosdoener geen geel en hield ook gedurende het gehele sportieve duel de kaarten op zak.

Kelvin Poot en Mark Nap verdubbelden nog voor het rustsignaal de score. "Iedereen vond dat Gouderak slecht speelde," vertelde Haastrecht-trainer Jack Harmsen. "Ik vond van niet. Wij speelden namelijk ontzettend goed. We lieten Gouderak geen moment in de wedstrijd komen en mijn spelers streden de volle negentig minuten voor honderd procent. Nadat hun beste speler Jens de Groot al snel uitviel was Gouderak een uitgelezen tegenstander om ons visitekaartje af te geven. Dat heb je in de tweede helft wel kunnen zien."

Kelvin Poot, Thijmen Raateland (3x), Lars Harmsen en Niels Mulder zorgden ervoor dat het scorebord in de slotfase een 0-0 eindstand aangaf. "Een scorebord met dubbele cijferweergave is 1.200 euro duurder," merkte Gouderakker Jan Lingen schouderophalend op. "Als het seizoen voor ons zo blijft verlopen, dan komt een overstap naar het zaterdagvoetbal, waar al over gesproken wordt, wel dichtbij."

Haastrecht is een echte zondagclub en wil dit seizoen goed presteren. "We onderschatten onze tegenstanders niet," merkt Harmsen nog op. "Zondag spelen we een uitwedstrijd tegen Cabauw, dat over talentvolle spelers beschikt. Vorig jaar wonnen we daar wel, maar niet gemakkelijk."

Stef Hogendoorn kreeg na afloop nog een biertje aangeboden van een Haastrecht-supporter. Niet vanwege de tien treffers, die hij moest incasseren, maar voor zijn vele reddingen. "In de jeugd ben ik twee keer gescout," zegt hij met enige trots. "Bij Excelsior trainde ik een week mee en bij Alphense Boys merkte ik na een gesprek dat mijn lengte op termijn een spelbreker kon zijn. Ik ben slechts 1.72 meter lang en dan ben je niet in beeld bij clubs die op een hoger niveau uitkomen."

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden