• Rob Schmitz blinkt met de Spar uit in de dagelijkse, verse boodschappen.
• Rob Schmitz blinkt met de Spar uit in de dagelijkse, verse boodschappen. foto: Robert van der Hek

Metamorfose voor Spar Rob Schmitz

Zakelijk 1.386 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Spar Rob Schmitz in Schoonhoven is vernieuwd: de supermarkt oogt na een verbouwing ruimer en heeft een sfeervolle en eigentijdse look gekregen.

Sparondernemer Rob Schmitz is zeer tevreden met het resultaat: "Net als de meeste klanten overigens. Ik moet de eerste negatieve opmerking nog krijgen. Vaste klanten schieten me vaak aan om me te feliciteren met het eindresultaat." Zo ook deze woensdagmorgen, als voor de deur van de Spar de weekmarkt op het Doelenplein zijn kramen heeft opgezet en veel bezoekers de gelegenheid benutten om de opgeknapte supermarkt binnen te lopen.

In het oog valt direct de ruime vershoek in het midden van de winkel, die een walhalla is voor kakelvers brood en broodjes, vleeswaren en kaas. "De versafdeling is hiermee flink uitgebreid. Daarnaast heeft de winkel een nieuwe routing gekregen. Deze is gebaseerd op de eetmomenten per dag: ontbijt, lunch, diner en hapjes voor bij de borrel 's avonds. In sommige gevallen is het even wennen, ook voor ons, maar het wijst zich vanzelf", aldus Schmitz.

Grootste
Spar Nederland is met de nieuwe indeling zijn tijd vooruit. Schmitz: "Wat veel mensen niet weten is dat Spar internationaal gezien de grootste supermarktketen ter wereld is. In Nederland zijn er drie soorten Spar: de supermarkt om de hoek -ofwel de buurtsupers-, Sparvestigingen in universiteitsgebouwen en de citystores, die vaak gevestigd zijn bij de treinstations in grote steden. De Spar in Schoonhoven behoort tot de eerste categorie en blinkt uit in de dagelijkse, verse boodschappen."

Om bestaande supermarkten om te vormen tot toekomstgerichte winkels, stuurt Spar gespecialiseerde teams op de supers af om deze een metamorfose te geven. "Het zijn geoliede en op elkaar afgestemde vakmensen, die bestaande supermarkten in enkele weken tijd totaal vernieuwen", heeft Schmitz, die al bijna twintig jaar supermarktondernemer aan het Doelenplein is, aan den lijve kunnen ondervinden.

Een ieder die het eindresultaat met eigen ogen wil bekijken is uiteraard altijd welkom bij Spar Schmitz. "Wat gebleven is, is de klantvriendelijkheid en de service. Daarin onderscheidt Spar zich. Deze winkel kent een trouw klantenbestand van mensen die hier al jarenlang komen voor hun boodschappen én een praatje. Een echte buurtsuper dus, die met deze vernieuwde opzet ook nieuwe klanten wil aanspreken. We kunnen weer jaren vooruit", besluit een trotse Rob Schmitz.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden