• Arie van Krimpen (l) toont met trots de jubileumgids, rechts  voorzitter Michel Hendriks.
• Arie van Krimpen (l) toont met trots de jubileumgids, rechts voorzitter Michel Hendriks. Foto: Stephan Tellier

Jubilerend Dilettant bloeit op

Sport 775 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK • Een prachtig sportcomplex aan de Tiendweg en prima sportieve prestaties hebben voetbalvereniging Dilettant nadrukkelijk op de kaart gezet.

De 90-jarige jubilaris begroette in mei maar liefst drie kampioenen bij de senioren. Het eerste, tweede en derde elftal werden achtereenvolgens in de bloemetjes gezet. "Uniek in onze geschiedenis", zegt bestuurslid Arie van Krimpen (68). "Dit maken we nooit meer mee."

Van Krimpen is al zestig jaar lid van Dilettant. Hij is oud-voorzitter en geldt als het 'geweten' van de club. Ik word wel eens een zeur genoemd, maar mijn kritiek op bepaalde kwesties is altijd opbouwend bedoeld. Ik zie de vereniging nu opbloeien en dat doet me goed."

Arie van Krimpen speelde in de jaren '80 enkele seizoenen in het eerste, dat toen in de tweede klasse van de Rotterdamse Voetbalbond uitkwam. "Toen er een generatie met Burggraaf, Baartman en Van der Spoel opstond, stoven we vliegensvlug naar de derde klasse van de KNVB. Je bent in een dorp afhankelijk van een groep talenten. Daarom beleef je ups en downs."

Om het huidige pad naar succes te blijven volgen heeft het bestuur van de kersverse derdeklasser een ambitieus beleidsplan tot 2021 opgesteld. Voorzitter Michel Hendriks (50) ziet vooral een maatschappelijke taak weggelegd voor de voetbalvereniging met mogelijk naschoolse opvang en gebruik van de velden door derden.

"De openstelling van het complex is onderdeel van de afspraken met Servicepunt Nederlek. Vanuit de club zijn er wensen voor een pannaveldje en zonnepanelen op het verrotte dak. Ons doel is om op termijn met een financieel gezonde vereniging met minstens 500 leden met de hoofdmacht in de tweede klasse te voetballen. Let wel; het gaat om doelstellingen. De leden worden indien nodig bij belangrijke besluiten geraadpleegd. We doen niets zonder draagvlak."

Stappen maken na enkele moeizame jaren. Van Krimpen en Hendriks zagen Dilettant na een belabberd 2014-2015 uit de as herrijzen. "De selectie was leeggelopen na de overstap naar de zaterdag, het ledenaantal daalde en in financieel opzicht moesten we laveren. Het is gelukkig allemaal weer goed gekomen, maar daar zijn best wat zweetdruppels voor gevloeid. Onze penningmeester let voortdurend op de centjes. Met vrijwilligers bouwen we rustig verder aan een stevige basis. Sponsors willen graag bijdragen aan de toekomst van Dilettant."

Het jubileumfeest heeft plaats op zaterdag 26 augustus, een dag na de receptie voor genodigden. Tot de activiteiten behoren freestylevoetbal, een wedstrijd tussen Dilettant onder 9 jaar en Feyenoord onder 9 jaar, een optreden van Crescendo en als klap op de vuurpijl een treffen tussen Dilettant en Oud-Feyenoord (18.30 uur). De liveband 'Old School' zorgt voor de muzikale afsluiting.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 4 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Krimpen zoekt nieuwe burgemeester: inwoners mogen meedenken Nieuws 5 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden