• Sporen in het gras op de locatie waar de jonge automobilist te water raakte.
• Sporen in het gras op de locatie waar de jonge automobilist te water raakte. Foto: AS Media

Auto te water in Ouderkerk a/d IJssel

112 1.195 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • De hulpdiensten werden in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks één uur gealarmeerd voor een voertuig te water langs de IJsseldijk in Ouderkerk aan den IJssel.

Vanaf Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel was gemeld dat er een auto te water was geraakt. Doordat er 'vanaf de overkant' was gebeld, werd in eerste instantie niet de juiste locatie doorgegeven, want eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om de IJsseldijk-West.

Een jongen van 19 jaar was met zijn auto rechtdoor gereden in een bocht, waarna hij met zijn auto in de IJssel belandde. Gelukkig kon hij zelf uit zijn voertuig komen en de kant op klimmen, waarna hij aan de overkant van de dijk om hulp riep bij een woning. De bewoners hoorden de jongen en namen hem in huis om hem op te laten warmen.

De ambulancedienst heeft hem onderzocht maar uiteindelijk hoefde hij niet mee naar het ziekenhuis en mocht hij met zijn ter plaatse gekomen ouders mee naar huis. De brandweer en ambulancedienst konden hierop retour.

Omdat de auto al snel volledig onder water verdwenen was, was er voor de berger geen beginnen aan de auto te zoeken. Rijkswaterstaat laat in de loop van woensdag een boot met speciale apparatuur aan boord komen, die de auto kan opsporen en bergen.

(tekst & foto: AS Media)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden