• Enkele gebouwen in Kos waren niet bestand tegen de aardbeving.
• Enkele gebouwen in Kos waren niet bestand tegen de aardbeving. Foto: Marco Spruijt

Stolwijkse familie Spruijt ongedeerd terug uit Kos

112 1.583 keer gelezen

KOS/STOLWIJK • De familie Spruijt uit Stolwijk beleefde vorige week angstige momenten op het Griekse eiland Kos. Waar meerdere gebouwen in de stad door een aardbeving instortten, bleef het hotel waarin het gezin van vier sliep overeind staan.

"Het waren acht angstige seconden", kon moeder Sindy ongedeerd en opgelucht terugblikken. "Dat is in principe relatief kort, maar we waren wel ontzettend bang. Rond half twee 's nachts voelden we de beving. Het leek alsof we in een wasmachine waren beland. Het eerste wat in je op komt is: zijn de kinderen wel veilig?"

Roepen
Lopen was op het moment van de beving namelijk voor even onmogelijk voor beide ouders. "We konden alleen tegen ze roepen. Gelukkig was de beving van korte duur en zaten we in een stevig gebouwd hotel. Met de hoogst nodige kleding en spullen zijn we naar buiten gerend."

Open terrein
Op een open terrein bij het hotel werd er vervolgens overnacht, waar het inmiddels aanwezige personeel van het hotel Artemis ons fantastisch heeft geholpen. De familie is dankbaar voor de hulp van de Griekse regiobewoners.

"Ondanks de grote schade aan oude gebouwen, hun eigen huizen en bedrijven zorgden ze goed voor ons. Ze hebben er echt een doorpakkersmentaliteit. We gaan nu even bijkomen, maar wij keren zeker nog een keer terug naar Kos. De middenstand, de bewoners en het eiland verdienen dat gewoon."

Schrik
Dochter Maxime (12) was ook flink geschrokken. "Het was midden in de nacht. Ik lag naast mijn zusje Danique en ik werd ineens hevig wakker geschud. Ik was heel erg bang. In eerste instantie dacht ik dat het een bomaanslag was. De nachten daarna heb ik bijna niet geslapen. Maar ik denk dat ik nog wel terug wil gaan naar Kos, omdat ik weet dat die aardbeving eenmalig was en het nu weer veilig is."

Leendert Kamsteeg

Freelance-redacteur Het Kontakt en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden