Afbeelding

B&W steunt nieuwe Voedselbank Lek & IJssel

Algemeen 577 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Nu het royement van Voedselbank Krimpenerwaard een feit is, zegt het college van B & W van de gemeente Krimpenerwaard volledige steun toe aan de nieuwe Voedselbank Lek & IJssel.

Dat blijkt uit een brief van het gemeentebestuur aan de raadsleden. Wethouder Jan Vente meldt daarin dat de werkzaamheden van Voedselbank Lek & IJssel door de gemeente vanaf heden worden gefaciliteerd. "Er is een breed maatschappelijk draagvlak voor deze ontwikkeling."

Het bestuur van de nieuwe voedselbank wordt gevormd door de oud-bestuurders Hans Oosters, Marry Holst en Bart Crouwers, accountant Esther Tak-Melkert en voormalig schooldirecteur Frits Bruens. Burgemeester Roel Cazemier en wethouder Jan Vente gaan binnenkort om de tafel zitten met het bestuur van de Voedselbank Krimpenerwaard om de positie van de nieuwe Voedselbank Lek & IJssel toe te lichten.

Volgens vice-voorzitter Hillemans van Voedselbanken Nederland gaf de bejegening van cliënten de doorslag bij het besluit van de Beroepscommissie om Voedselbank Krimpenerwaard te royeren. Hillemans schrijft aan het bestuur van de gemeente Krimpenerwaard dat de 'niet afnemende stroom klachten, een recent geweldsincident en gebrek aan transparantie daaraan ten grondslag lagen'. Met als gevolg dat ze niet langer ondersteuning, geld en goederen van Voedselbanken Nederland ontvangen en het logo niet meer mogen gebruiken.

De nieuwe Voedselbank betrekt aan 't Vaartland in Stolwijk een ruimte voor opslag/distributie en tevens uitgifte. Ook op andere locaties in de Krimpenerwaard vindt de uitgifte van voedselpakketten plaats. In Schoonhoven vanuit het gebouw van basisschool De Krullevaar; voor de westkant van de Krimpenerwaard is de stichting nog op zoek naar geschikte locatie.

"Het pand in Stolwijk gaan we geschikt maken voor gebruik. Dat kost enkele weken. Tot die tijd hebben we De Krullevaar om alle uitgifte en distributie te organiseren", meldt Frits Bruens.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden