Afbeelding

Anne de Ruiter en Minne Verboom geselecteerd voor EK

Sport 275 keer gelezen

POLSBROEK/KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De junioren Anne de Ruiter en Minne Verboom zijn voor zowel de tijdrit als de wegwedstrijd geselecteerd voor het EK, dat van 2 tot en met 6 augustus plaatsvindt in het Deense Herning.

Beiden veroverden na de districtstitel ook de Nederlandse titel in de discipline tijdrijden. Anne de Ruiter maakt al lange tijd deel uit van de nationale juniorenploeg, een team van sprinters en tijdrijders. "Ik hoop me in de kijker te rijden van de grote damesploegen," vertelt het 17-jarige Polsbroekse talent. Ook voor het WK hoop ik me kwalificeren."

Nieuw
Voor Minne Verboom is alles nieuw. De Krimpenaar ontwikkelde zich dit seizoen razendsnel. De renner van het Utrechtse De Volharding viel op bij talentcoach Peter Zijerveld, die hem inlijfde en meteen inzette in zware koersen. Verboom beschaamde dat vertrouwen niet en won de koninginnenrit in de Duitse meerdaagse Trofeo Karlsberg.

"Ik had een goede dag en kon mijn ploeggenoten Daan Hoole, Thymen Arensman en Maikel Zijlaard in de race tegen de klok voorblijven," kijkt Minne, die en passant net als De Ruiter onlangs slaagde voor de Havo, terug. "We vormen een ijzersterk kwartet, dat op het EK de wegwedstrijd hard moeten maken en in de finale toe moet slaan. Ik ben geen sprinter die een massale aankomst kan winnen, maar in een groepje vooruit kan ik verrassen."

De Krimpenaar hoopt op te vallen bij een continentale ploeg om zich daar verder te ontwikkelen. "Het sporten ga ik combineren met een studie Bedrijfseconomie aan de Hogeschool in Rotterdam. Ik heb al geregeld, dat ik vrij krijg voor trainingskampen en internationale etappewedstrijden."

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 12 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 14 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden