Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De kinderen van de Eben Haëzer met de rappers van Traffic Skills.
• De kinderen van de Eben Haëzer met de rappers van Traffic Skills. (Foto: Traffic Skills)

Eben Haëzer wint rapcontest 'Blindspot'

  •   199 keer gelezen

JAARSVELD • Met een rap over de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens, heeft de bovenbouw van basisschool Eben Haëzer in Jaarsveld de rapcontest van BlindSpot gewonnen.

Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof van de provincie Utrecht, die deel uitmaakte van de jury, reikte woensdag voor het eerst de prijs uit: een fraaie beker. Daarnaast mogen de leerlingen hun eigen rap in een heuse studio gaan opnemen.

Zo'n 250 schoolgroepen in de provincie Utrecht volgden de vernieuwende les van Blindspot over de gevaren van de dode hoek. Het maken van een rap over dit onderwerp maakt onderdeel uit van de les.

"Ik hoop dat de kennis die leerlingen in deze les opdoen door de rap lang blijft hangen in hun geheugen. En dat ze voortaan altijd de juiste plek op de weg kiezen zodat ze telkens weer veilig naar huis, sport of school fietsen", vertelde de gedeputeerde tijdens de prijsuitreiking.

De gastdocenten van organisator Traffic Skills hebben allemaal hun sporen verdiend in de rapwereld en zijn gemotiveerd om de leerlingen de gevaren van de dode hoek bij te brengen. De leerlingen prenten die kennis in hun geheugen door zelf rond een bestaand refrein de coupletten van een rap te schrijven.

De prijsuitreiking woensdag was een verrassing voor de leerlingen van basisschool Eben Haëzer, want het feestje was samen met Traffic Skills in het geheim voorbereid door de enthousiaste leerkracht van de winnende groep: Christine van Rossum.

Een trotse wethouder Gerrit Spelt van de gemeente Lopik was ook aanwezig bij de prijsuitreiking.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }