Afbeelding
Foto: Herman Visser
video

Honderd veteranen bijeen in Krimpen aan de Lek

Algemeen 620 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Onder fraaie weersomstandigheden vond zaterdag in Krimpen aan de Lek de veteranendag plaats, georganiseerd door stichting D-Day Krimpenerwaard en gemeente Krimpenerwaard.

's Middags stonden diverse authentieke militaire voertuigen van het Rijdend Unifil museum in Gorinchem opgesteld en werd flink gebruik gemaakt van de gratis rondritten. Ondertussen speelde dixielandorkest Band of Four Brothers.

De circa honderd veteranen werden ontvangen door burgemeester Cazemier en kregen de traditionele 'blauwe hap' aangeboden.

De avond werd geopend door René Kuzee, voorzitter van stichting D-Day Krimpenerwaard, die aangaf nog meer aandacht te willen voor de inzet van jonge en oude veteranen.

Deze dag was dan ook een speciaal eerbetoon aan hen onder het motto 'leven in vrijheid, het wordt gevierd en gekoesterd in de Krimpenerwaard'.

The New Manhattan Bigband trad vervolgens op met de vocalisten van 4Fun. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement.

Volgend jaar vindt de veteranendag plaats op zaterdag 2 juni met een uniek programma door de fanfare Bereden Wapens van de Koninklijke Landmacht.

RTV Krimpenerwaard maakte de volgende reportage:

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden