• Riek Bakker.
• Riek Bakker. Foto: Bram van Risp/studio scherp & bewogen

'Continuering beleid geen houdbaar scenario'

Algemeen 346 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De 'Strategische visie' van professor Riek Bakker geeft volgens het college van B en W van de Krimpenerwaard aan dat continuering van het huidige beleid en het conserveren van de waard geen houdbaar scenario is.

"Het rapport van de Waardcommissie is daarom een goede basis voor discussie over de toekomst van de poldergemeente", aldus burgemeester Roel Cazemier in een toelichting aan de raad. In grote lijnen herkent het gemeentebestuur de thema's en opgaven voor de Krimpenerwaard zoals die zijn weergegeven in het rapport. "Het college zou op verschillende onderdelen accenten soms anders plaatsen. Dat staat ons inziens echter los van de rode draad die uit de 220 pagina's te destilleren is. Het is in deze fase van de discussie ook minder relevant om die te benoemen."

Bevestiging
Het college constateert dat de gemeente Krimpenerwaard met nieuwe beleidsinitiatieven zoals de woonvisie, maar ook de uitvoering van de gebiedsovereenkomst beleid voert dat in de richting van de door de Waardcommissie voorgestelde scenario's tendeert. "In die zin biedt het rapport van mevrouw Bakker voor ons ook de bevestiging dat de nieuwe beleidsinitiatieven van de gemeente de juiste richting hebben. Het wordt een uitdaging om samen met de buurgemeenten, provincie en waterschap dit beleid verder vorm te geven."

Om dat op te pakken gaat het college akkoord met de suggestie van de Waardcommissie om een 'verkenner' aan te stellen, die met alle betrokken overheden en bedrijfsleven in gesprek gaat. Cazemier: "Wij zouden de verkenner daarbij graag meegeven om prioriteiten te stellen en kansen aan te dragen. Daarnaast zien wij graag dat innovatieve en originele ideeën worden ontwikkeld en alle koppelkansen worden onderzocht."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden