Afbeelding

Wethouder Boere rekent zich ondanks flink overschot niet rijk

Algemeen 430 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Menigeen zou een gat in de lucht springen in de wetenschap dat er 1.348.000 euro overblijft op de jaarrekening 2016, maar wethouder Ria Boere (financiën) rekent zich niet rijk.

"Ik ben uiteraard blij dat we financieel gezond zijn. Niettemin blijft voorzichtigheid geboden. Het sociaal domein blijft een onvoorspelbare post op de begroting. In december meldde ik reeds een tegenvaller van 450.000 euro. Daarbij heb ik geen zicht op de plannen van een nieuw kabinet."

Boere stelt de raad voor om 736.000 euro te besteden aan de uitvoering van het reeds opgestelde werkprogramma van het college, waarin onder andere gebiedspromotie, aanpak van de bedrijfsterreinen Galgoord en Schoonhoven-Noord, kernenbeleid en het inhuren van een jobhunter moeten worden bekostigd. Ook voor het oplossen van knelpunten in de bedrijfsvoering, zwerfafval en het terugdringen van wachtlijsten wordt nog eens 364.000 euro uitgegeven.

"De resterende 248.000 euro wordt aan de algemene reserves toegevoegd", stelde de wethouder in een toelichting.

Boere blikt tevreden terug op grootschalige projecten, die in 2016 in gang zijn gezet, zoals de herinrichting van het dorpshart van Lekkerkerk, de aanpak van de kern Gouderak en de opknapbeurt van het bedrijventerrein van Stolwijk.

Een minpunt was het groenonderhoud, waarbij onkruid milieuvriendelijk moest worden bestreden. Met de gecontracteerde aannemers wil ze prestatieafspraken maken om verloedering te voorkomen.

De aantrekkende economie zorgde in 2016 voor minder werkloosheid. Daarnaast werd een groot ruilverkavelingstraject afgerond en verbeterde de dienstverlening.

Op dinsdag 4 juli behandelt de gemeenteraad het jaarverslag.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden