• Ad Struijs. (foto: www.prokrimpenerwaard.nl)
• Ad Struijs. (foto: www.prokrimpenerwaard.nl)

Pro Krimpenerwaard boos op CDA

Algemeen 721 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Ad Struijs, fractievoorzitter van Pro Krimpenerwaard, is boos op zijn CDA-collega Jan Dekker, omdat deze 'vuilnis over hem heeft uitgestort' na zijn kritische analyse over de afgelopen raadsperiode.

Hij wil dat Dekker zijn excuses aanbiedt, maar de CDA-voorman weigert dat.

Struijs was de eerste politicus, die in de gemeentelijke rubriek 'Het Standpunt' zijn visie mocht geven op het reilen en zeilen in de gemeente Krimpenerwaard. "Het is de bedoeling dat eens in de maand een politieke partij een standpunt inneemt en dat de andere partijen daarop schriftelijk reageren. Ons standpunt was: 'Iedere stem telt'. Daarna kregen we iedereen over ons heen. Het CDA spande de kroon met de opmerking dat Pro Krimpenerwaard de afgelopen periode het aftreden van de burgemeester heeft geëist en een wethouder voor leugenaar heeft uitgemaakt."

Struijs stelt dat hij met een onderbouwing in de raad naar voren bracht dat de burgemeester de vertrouwenscommissie tijdens de sollicitatiegesprekken onvolledig heeft geïnformeerd. "Dat staat in het raadsverslag en heeft men ook in de kranten kunnen lezen. Pro Krimpenerwaard heeft een wethouder nooit beticht van leugens. In het laatste Presidium (bijeenkomst met fractievoorzitters, red.) heeft Pro Krimpenerwaard de partijen daarop aangesproken. Jan Dekker van het CDA kon zijn beweringen niet staven, maar weigerde zijn woorden terug te nemen. De overige partijen zwegen om de confrontatie uit de weg te gaan."

Volgens Pro Krimpenerwaard is er sprake van laster en smaad. De partij heeft Jan Dekker verzocht om zijn opmerkingen te onderbouwen of zijn woorden publiekelijk terug te nemen.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden