Afbeelding

Voedselbank Krimpenerwaard definitief geroyeerd

Algemeen 1.932 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De Vereniging van Nederlandse Voedselbanken heeft Voedselbank Krimpenerwaard definitief geroyeerd. De algemene ledenvergadering keurde zaterdag het eerder genomen bestuursbesluit goed.

De betrokken partijen, waaronder het bestuur van Voedselbank Krimpenerwaard, werden tijdens de vergadering in de gelegenheid gesteld hun standpunten toe te lichten en vragen van de algemene ledenvergadering te beantwoorden.

Klachten
Het bestuur van Voedselbanken Nederland besloot in maart 2017 om het lidmaatschap van voedselbank Krimpenerwaard -gevestigd in Schoonhoven- te beëindigen. Aanleiding was 'een niet afnemende stroom ernstige klachten van cliënten en het gebrek aan transparantie in de bedrijfsvoering en verantwoording hierover'. Voedselbank Krimpenerwaard ging hiertegen in beroep.

Een door de leden gekozen beroepscommissie heeft de afgelopen weken alle partijen gehoord en getuigen opgeroepen. Voor de beroepscommissie gaf de bejegening van klanten de doorslag. De commissie constateerde tevens dat 'zelfinzicht ontbreekt en men niet lijkt te begrijpen hoe intimiderend hun handelen bij klanten en relaties overkomt'.

Concreet houdt deze beëindiging van het lidmaatschap in dat Voedselbank Krimpenerwaard niet langer kan rekenen op de landelijke bijdragen qua voedsel en geld. Ook mag men het logo en de huisstijl van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken niet meer gebruiken. 

"Lokale initiatiefnemers hebben in samenwerking met maatschappelijke organisaties, voedselbanken in aangrenzende gemeenten en Voedselbanken Nederland de afgelopen maanden een noodvoorziening getroffen om te voorkomen dat klanten gedupeerd worden", meldt Pien de Ruig namens Voedselbanken Nederland. "Ook de komende weken kan elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur een voedselpakket worden opgehaald in gebouw De Overkant te Schoonhoven, tegenover de Rooms-Katholieke kerk."

Volgens De Ruig wordt nu toegewerkt naar een 'structurele oplossing in samenspraak met betrokken inwoners en de vrijwilligers van de nooduitgifte'. "Wij verwachten hierover op korte termijn nadere mededelingen te kunnen doen."

Of Voedselbank Krimpenerwaard door blijft gaan met de wekelijkse uitgifte van voedselpakketten aan cliënten is niet bekend. Het bestuur was maandag (nog) niet bereikbaar voor een reactie.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden