• Het startveld bij de Run-Bike-Run.
• Het startveld bij de Run-Bike-Run. Foto: wijntjesfotografie.nl

Run-bike-runners hittebestendig

Sport 313 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Rob Musters uit Oud-Gastel gebruikte de 14e Dekker Triatlon van de Krimpenerwaard als voorbereiding op het Nederlands kampioenschap.

De nationale subtopper kwam in 1.05.50 over de streep en had uiteindelijk 46 seconden voorsprong op Weeda (Nieuw-Beijerland): 1.06.36. Bij de dames zegevierde Gerda Solle (Groesbeek) in 1.25.38. De beste streekgenoot was Lieke Ouwerkerk uit Krimpen aan de Lek. Zij werd vijfde.

In de kwarttriatlon ging de zege respectievelijk naar Rob de Korte uit Rozenburg in 1.54.07 en Ellen Zaal uit Dordrecht in 2.30.24.

De organisatie had vanwege blauwalg in de Surfplas zaterdag geen andere keus dan om te schakelen naar een Run-Bike-Run. Veteraan Bep Hendriks kon zich herinneren dat TVK in 14 jaar tweemaal eerder het zwemonderdeel moest schrappen. "Een keer eveneens vanwege blauwalg en een keer vanwege de kou. Het water was toen 14 graden."

De deelnemers hadden er wel wat voor over gehad om in de koele Surfplas te duiken. "Vooral op het eerste stuk was het bloedheet", vertelde Schoonhovenaar Edwin Vrieselaar, die uitkomt voor TVK 's eerste divisieteam.

De debutanten Rick Peltenburg en Taco Davids waren te spreken over hun eerste duatlon onder tropische temperaturen. "We hebben er flink voor getraind. Het was afzien, maar we gaan zeker door."

Dat gold ook Barry Teeuwen en Cor Habben Jansen uit Stolwijk. Eerstgenoemde, voormalig selectiespeler van vv Stolwijk, heeft de smaak te pakken. "Ik werd veel te zwaar. Door deze sport zitten er minder kilo's in de weg."

Habben Jansen roemt de sfeer. "We zijn recreanten en steunen elkaar. Het is in alle opzichten een mooi evenement."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden