(archieffoto)
(archieffoto)

2e Waardse Spelen met ook hockey en tennis

Algemeen 344 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De tweede Waardse Spelen voor middelbare scholieren tellen twee onderdelen meer dan de eerste editie. De organisatie heeft tennis en hockey aan het programma toegevoegd.

De leerlingen uit de eerste en tweede klassen van de Willem de Zwijger, het Schoonhovens College, het Gemini College en de Driestar zullen zich op 8 en 9 juni daarnaast vermaken met beachvolleybal, softbal, atletiek (zevenkamp) en triatlon.

Bijna 1600 deelnemers hebben zich aangemeld voor het sportieve treffen, dat tussen 10.30 uur en 15.30 uur door vrijwilligers van diverse sportverenigingen uit de Krimpenerwaard wordt begeleid. Daarnaast zijn deze wedstrijden aanleiding om clinics te organiseren. "Zo'n evenement levert clubs vaak enkele leden op", zegt stichtingsbestuurslid Frans van der Ham.

Nieuw is ook het gebruik van pendelbussen om leerlingen naar diverse locaties in Lekkerkerk en Schoonhoven te brengen. De triatlon vergt de meest strakke organisatie, omdat de deelnemers na het zwemmen en het fietsen over de Lekdijk vanaf Schoonhoven en Lekkerkerk naar het centrum van Bergambacht rennen.

"Vorig jaar waren er gelukkig geen incidenten", zegt Robert Hoek, eveneens bestuurslid. "De finish is wederom in de Hoogstraat ter hoogte van het Nederburghplein. Ook de winkeliers zijn enthousiast."

De gemeente Krimpenerwaard, Rabobank en het Rivierenland Fonds ondersteunen de Waardse Spelen financieel. De wethouders Jan Vente en Pieter Neven reiken de prijzen uit

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 3 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 5 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden