Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Robin van der Burg en Eric Looren de Jong vormen het Ammers Racing Team. (foto: wijntjesfotografie.nl)
• Robin van der Burg en Eric Looren de Jong vormen het Ammers Racing Team. (foto: wijntjesfotografie.nl)

Ammerse motorcoureurs bundelen de krachten in Racing Team

  •   keer gelezen

AMMERSTOL • De motorcoureurs Robin van der Burg (23) en Eric Looren de Jong (31) timmeren met hun Yamaha's aan de weg. Ze strijden in de Sportcup 600 en 1000cc om de punten en de prijzen.


Wanneer motorrijders op zoek zijn naar een adrenalinestoot, is de overstap naar racen op het circuit snel gemaakt. Dit geldt zeker voor Ammerstollenaar Robin van der Burg en Eric Looren de Jong uit Schoonhoven, die tot zijn 27ste in het eerste elftal van Ammerstol voetbalde.

"Motorrijden vond ik altijd al geweldig," vertelt Looren de Jong enthousiast. "Na een valpartij op de openbare weg, waarbij ik gelukkig alleen materiële schade had, besefte ik dat het een beter idee was om een circuitmotor te kopen. Ik kocht een Yamaha R6 uit 2001 en volgde een licentiecursus om races te kunnen rijden."

Twee jaar geleden nam hij voor het eerst deel aan een wedstrijd. "De motor was tijdens dat seizoen technisch nog niet wat het moest zijn, maar met dank aan een Duits tuningbedrijf zijn de prestaties flink verbeterd. Vorig jaar eindigde ik op het TT-circuit van Assen twee keer als tweede en een keer als derde in de Open Wegrace Cup in de klasse Sportcup 600."

Robin van der Burg vergezelde zijn oud-dorpsgenoot Looren de Jong bij een aantal wedstrijden en besloot met zijn straatmotor ook te gaan racen. Hij kocht later een Yamaha R1 uit 2005 en nam in 2016 deel aan een drietal races in Assen. Dit seizoen besloot het duo om onder de vlag van het Ammers Racing Team samen verder te gaan.

"Racen is geen goedkope sport. Naast de aanschaf van een racemotor moet je snel rekenen op tienduizend euro kosten per jaar," somt Van der Burg, die projectleider is op een scheepsreparatiewerf, op. "Gelukkig hebben wij een aantal sponsors, familie en vrienden, die ons steunen. Zij zijn ook present tijdens de wedstrijden in Assen en het Duitse Oschersleben."

In Dijon staat het duo binnenkort ook aan de start voor de Open Wegrace Cup competitie. "Het doel is om dit jaar op basis van snellere rondetijden door te stromen naar de ProCup. Voor ons als amateursporters is de Supercup het maximaal bereikbare. Hiervoor zal echter het budget flink omhoog moeten worden geschroefd. Dat is momenteel niet te doen; we laten beiden al veel om deze sport te kunnen beoefenen."

Sinds het raceduo onder de vlag van het Ammers Racing Team zijn wedstrijden rijdt, is het racen financieel te doen en uitdagender dan het al was. "Wij zijn onze sponsors, familie en vrienden onwijs dankbaar voor hun support," aldus Van der Burg, die dit jaar zijn eerste race meteen al won. "Al onze activiteiten zijn te volgen via Facebook en de website http://www.ammersracingteam.nl."

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5