• Gezamenlijk aan tafel in Lopikerkapel.
• Gezamenlijk aan tafel in Lopikerkapel.

Ouderen Lopikerkapel/Uitweg genieten van gezamenlijke (Plus)-lunch

Algemeen 647 keer gelezen

LOPIKERKAPEL • "Gezellig, lekker, geweldig", waren zomaar enkele reacties van deelnemers die donderdag aanwezig waren tijdens de ouderenlunch in Lopikerkapel.

De bijeenkomst bij Arie Schep Restaurant en Catering was georganiseerd in het kader van de 'acht kernentour' van Plus Van Velzen in Lopik, in samenwerking met Stichting Lopikerkapel.

Het was alweer de tweede activiteit, na de in maart georganiseerde buurtbarbecue in Cabauw.

Als eigenaar van de Plus supermarkt heeft Harold van Velzen het plan opgevat om via spaaracties in de winkel voor iedere kern van de gemeente Lopik een maatschappelijk betrokken activiteit te organiseren en die financieel te ondersteunen.

Van Velzen, zelf nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken, had voor de ouderenlunch zijn licht opgestoken bij Stichting Lopikerkapel. "Uit een onlangs gehouden enquête bleek dat voor vele ouderen een gezamenlijke maaltijd hoog op het wensenlijstje stond. Daar zijn we graag op ingesprongen", verklaarde Van Velzen.

Naast Van Velzen en, onder anderen Susanne Hoeke van de Stichting Lopikerkapel, waren circa vijftig ouderen naar het restaurant aan de Batuwseweg gekomen. Na een drankje vooraf hadden Arie Schep en zijn team gezorgd voor een compleet verzorgde lunch met hier en daar smakelijke verrassingen. Daarnaast was er natuurlijk alle ruimte om gezellig bij te kletsen.

Voor Nel Renselaar uit Uitweg was dat ook één van de redenen om zich bij de lunch aan te sluiten. "De soep was heerlijk, maar ik vind het vooral plezierig om gezamenlijk aan tafel te zitten en lekker te eten."

Voor haar hoeft het dan ook niet bij deze ene keer te blijven. "Het lijkt me leuk om elkaar zo af en toe te ontmoeten."

De dames Leeuwendal en Verhoef uit Lopikerkapel noemden het initiatief 'geweldig'. "We opperden net het idee om ook thuis eens voor elkaar te gaan koken."

Adri Verhoeven

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden