• Ruben Bijman op zijn Honda NSF250.
• Ruben Bijman op zijn Honda NSF250. Van der Tuuk Fotografie

Ruben Bijman maakt overstap naar Moto3

Sport 643 keer gelezen

LOPIK • Ruben Bijman komt dit seizoen uit in de wegraceklasse Moto3. De 13-jarige Lopikse coureur maakte de overstap vanuit het Molenaar NSF100 Championship naar de ADAC Northern Europe Cup (NEC).

Alle motoren in deze klasse zijn voorzien van een eencilinder 250cc-viertaktmotor. De NEC krijgt dit jaar een vervolg na een succesvol eerste seizoen in 2016. Na het wegvallen van landelijke Moto3-competities in onder andere Nederland en Duitsland, werd een gezamenlijke competitie opgezet op de Noord-Europese circuits. Ruben Bijman rijdt net als zijn landgenoten Ernst Dubbink en Walid Khan Soppe in de open GP-klasse.

2016
Na een succesvol jaar -waarin Ruben kampioen werd in de Belgische Junior GP Klasse en op de vierde plaats eindigde in het Molenaar NSF100 Championship-, werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan de selectiedagen van de RedBull MotoGP Rookies Cup in Spanje. 

Daarnaast werd Ruben opgenomen in de selectie van de KNMV van bondcoach Barry Veneman. Naast een fysiek programma tijdens de winterperiode, werd er in het voorjaar onder begeleiding van KNMV-trainers en de bondscoach getraind in Valencia en Cartagena.

In de ADAC Northern Europe Cup Moto3 gaat Ruben met zijn Honda NSF250 de strijd met de andere coureurs aan op diverse circuits. De Lopiker neemt in deze competitie deel onder de vlag van het BV Racing Moto3 team.

Super Bikes
Afgelopen weekend vond het eerste raceweekend plaats in Assen, tijdens de World Super Bikes. Ruben had een goede vrije training en eerste kwalificatie. De tweede kwalificatie verliep wat minder goed vanwege technische problemen aan het motorblok.

In de race moest Ruben alles op alles zetten om verder naar voren te komen. Hij eindigde als zesde in zijn cup (MotoGP Moto3) en 15e overall (inclusief Moto3 standaard). Een prima prestatie van de jongste rijder in het deelnemersveld.

In totaal worden er elf races gereden verdeeld over zeven evenementen, waaronder twee races tijdens de MotoGP (in Brno/Tjechië en Sachsenring/Duitsland). De volledige kalender is te vinden via https://www.adac-motorsport.de/moto3/de/.

Sponsors
Bedrijven of personen die geïnteresseerd zijn om Ruben te steunen met zijn carrière in de motorsport, kunnen contact opnemen met zijn team via 06-14943621.

Meer informatie via Facebook: https://www.facebook.com/Rubenbijman17-438059136333318/.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 13 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 15 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden