• Het team van Casteleijn Boulangerie, Patisserie en Chocolaterie met links, staand bedrijfsleider Nelleke. (foto: Adri Verhoeven)
• Het team van Casteleijn Boulangerie, Patisserie en Chocolaterie met links, staand bedrijfsleider Nelleke. (foto: Adri Verhoeven)

'Geurbeleving' terug bij Casteleijn Boulangerie, Patisserie en Chocolaterie

Zakelijk 2.775 keer gelezen

BERGAMBACHT • Na een flinke verbouwing heeft Casteleijn Boulangerie, Patisserie en Chocolaterie in Bergambacht vrijdag de deuren van de geheel vernieuwde winkel heropend.

Met de verbouwing heeft niet alleen de winkel aan de Hoofdstraat een metamorfose ondergaan, maar door het achterste gedeelte als bakkerij in te richten hebben Nelleke Casteleijn en haar, uitsluitend uit dames bestaande, team de 'ovenbeleving' weer in eigen huis. Vanaf nu worden alle lekkernijen, met uitzondering van de uitgebreide sortering groot brood, in eigen huis gebakken en gegarneerd.

Dit is een stap waar eigenaresse Nelleke en de vierde generatie Casteleijns bijzonder blij mee zijn. Als bedrijfsleider onder de paraplu van het grote bakkersconcern droomde Nelleke altijd al van een verbouwing van de zaak, waarbij de smaak-, maar vooral de 'geurbeleving' weer terug in de winkel zou komen.

Daarom werd de stap genomen voor het realiseren van een met smaak ingerichte verkoopruimte, met daarachter de banketbakkerij. "Wat is er voor een bakker mooier dan je klanten te laten meegenieten van het bakproces?", aldus de trotse onderneemster. "Bij ons komt al het gebak en ook het klein brood kersvers van de plaat." Naast klein brood, waar Nelleke bolletjes en luxere broodjes mee bedoelt, worden er in de eigen bakkerij ook speciaalbroden gebakken.

Tearoom
Deze broden, zoals de desembroden en brood van andere meelsoorten, zullen straks niet alleen over de toonbank verkocht worden. Met de uitbreiding van het winkeloppervlak zag Nelleke haar kans schoon om een hoekje als tearoom in te richten. Daar kunnen klanten genieten van een kopje thee of Italiaanse koffie met een gebakje of een verse desemboterham, belegd met Stolwijkse boerenkaas of Poldergebraad van Fred.

"De menukaart is niet heel uitgebreid, maar maar ik vind het fijn om eerlijke regionale producten aan te bieden. Met het wisselen van de jaargetijden zullen wij de kaart regelmatig aanpassen."

Hoewel Bakkerij Casteleijn de afgelopen veertig jaar een enorme groei heeft doorgemaakt, voelt de verbouwing voor Nelleke als een stapje terug in de tijd. "Tot 40 jaar geleden was precies op deze plaats ook de winkel met de bakkerij gevestigd; alles werd hier aan huis gemaakt."

Het ondernemerschap van haar inmiddels overleden vader maakte dat de producten van Casteleijn Patisserie Specialiteiten inmiddels tot ver over de landsgrenzen bekend zijn. "Natuurlijk zal ik zijn overheerlijke stroopwafels in het assortiment houden, maar om onze klanten nog beter te bedienen ben ik blij met een eigen banketbakker. Zo kunnen we vrijwel direct op alle wensen van onze klanten inspelen en iedereen nog meer van al onze specialiteiten laten genieten."

Adri Verhoeven

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 6 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 8 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 9 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden