Afbeelding
Foto: Marco van Bemmel

Auto te water aan Bosweg Stolwijk

112 950 keer gelezen

STOLWIJK • Aan de Bosweg in Stolwijk is donderdag rond middernacht een auto te water geraakt.

De bestuurder werd op enkele kilometers afstand van zijn voertuig aangetroffen door de politie. Hij is aangehouden, omdat hij teveel gedronken zou hebben.

Zelf had hij een andere lezing van het verhaal. Hij zou na het ongeval naar huis zijn gegaan. Om van de schrik te bekomen, zou hij alcohol hebben gedronken en pas daarna de politie hebben gebeld. Hij is niet op heterdaad betrapt.

Ander adres
De brandweer, ambulance en politie werden in eerste instantie gealarmeerd voor een voertuig te water aan de IJsseldijk Noord in Ouderkerk aan den IJssel. Ter plaatse konden de hulpdiensten niets vinden. Vervolgens kwam een ander adres binnen: de Beijerscheweg in Stolwijk. Ook hier werd niets aangetroffen. 

Rond 01:00 werd echter een auto op zijn kop in het water gevonden op de Bosweg, een doodlopende weg in Stolwijk. Brandweer, ambulance en politie werden opnieuw gealarmeerd.

Voor aankomst van de hulpdiensten zou de bestuurder zelf al uit het voertuig zijn gekropen. Het duikteam van Gouda doorzocht de sloot, maar vond daarbij geen slachtoffers. Het eveneens aanwezige duikteam van de brandweer Schoonhoven hoefde niet in actie te komen. 

Een berger heeft het voertuig uit het water getakeld. Deze klus was rond 02:45 geklaard. 

(tekst en foto: Marco van Bemmel)
 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden