Afbeelding

PvdA-Kamerleden 'on tour' door Lopik

112 188 keer gelezen

LOPIK/BENSCHOP • De afdelingen van PvdA Nieuwegein, IJsselstein, Houten, Bunnik, Lopik en Wijk bij Duurstede gaan gezamenlijk de straat op om campagne te voeren voor de Tweede Kamer-verkiezingen van 15 maart.

Afgelopen weekend trok de 'Rode Karavaan' -een rode dubbeldekker- door Lopik en Benschop. In IJsselstein werd op de verkiezingsmarkt bij het gemeentehuis een PvdA-vlag geplant. Met de Kamerleden Loes Ypma en Mohammed Mohandis en kandidaat-Kamerlid Bouchra Dibi in hun midden gingen tientallen vrijwilligers het gesprek aan met de kiezer over de aankomende verkiezingen.

In Lopik werd druk geflyerd. "We kregen veel positieve reacties. Mohammed heeft zich er hard voor gemaakt dat ook minderjarige mbo'ers gratis openbaar vervoer hebben per 1 januari", stelt Rik Dekker (fractievoorzitter PvdA Lopik). "Vervolgens hebben we in Benschop kunnen toelichten waar we ons voor inzetten. Hier kwam Loes Ypma aan de deur om te vertellen over haar inzet voor de Jeugdzorg, de afschaffing van de ouderbijdrage en steun voor kinderen in armoede."

Loes Ypma zelf: "Er valt wat te kiezen op 15 maart. We zien nu het herstel van onze economie. De werkloosheid daalt en voor het eerst in zeven jaar hebben meer mensen een vaste baan. Het is zaak Nederland nu echt vooruit te brengen. Met eerlijke spelregels in de economie, zodat bedrijven ook netjes belasting betalen. Op de werkvloer, zodat we uitbuiting voorkomen en mensen vaste contracten krijgen. En in de samenleving, zodat we minder schreeuwen naar elkaar en meer naar elkaar luisteren."

Aankomende zaterdag trekt de Rode Karavaan door Nieuwegein (10.00-12.00 uur), Houten (12.00-14.00 uur) en door Wijk bij Duurstede (14.00-16.00 uur).

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden